Petri

Ilmestyin tähän maailmaan kovaäänisesti rääkyen Ähtärin aluesairaalassa 29.7.1987. Maailma oli kovin toisennäköinen kuin nyt: kylmä sota oli todellisuutta ja Suomi oli Pohjolan taloustiikeri. Elin tavallista perhe-elämää ja aloitin opintien Pylkönmäen kirkonkylän ala-asteella. Se tapahtui samana vuonna kuin Martti Ahtisaaresta tuli Suomen tasavallan presidentti. Pettymys oli kova, koska olin toivonut herttaisen tädin, Elisabeth Rehnin, valintaa. Tämä oli ensimmäinen poliittinen heräämiseni.

2000-luvun taitteessa
Pettymys oli kova myös kuusi vuotta myöhemmin, kun suuresti arvostamastani Esko Ahosta ei tullut presidenttiä ujon koululaisen hartaista toiveista ja luokassa käydyistä kiihkeistä keskusteluista huolimatta. Säilytin Ahon kampanjaruisleipää pakastimessa pari vuotta.

Lukuaineisiin viehtyneelle maalaispojalle oli luontevaa jatkaa Saarijärven keskuskoulun yläasteen jälkeen samassa rakennuksessa lukioon. Kanssaopiskelijat valitsivat minut oppilaskunnan puheenjohtajaksi. Tästä voin sanoa vaikuttamisen kipinän syttyneen. Samoihin aikoihin aloitin kesätyöt maatalouslomittajana. Kiinnostukseni maatalouteen ja työhön sen parissa oli tuohon aikaan suuri, mistä on ollut hyötyä myöhemmässä elämässä. Jatkoin maatalouslomittajan töitä kesäisin vielä yliopisto-aikanakin.

Ylioppilaana
Kirjoitin ylioppilaaksi Saarijärven lukiosta vuonna 2006. Pohdin paljon, haenko lukemaan teologiaa vai historiaa, ja harkitsin myös maa- ja metsätaloustieteen opintoja. Jyväskylän yliopisto ja historian oppiaine veivät voiton. Kävin yhdessä pääsykokeessa, kelpo menestyksellä. Nyt muutti Pylkönmäen poika ensimmäistä kertaa eläissään kaupunkiin. Armeija oli syytä suorittaa alta pois, koska opiskelupaikka poltteli. Heti ensimmäisellä viikolla yliopistossa hakeuduin mukaan poliittiseen toimintaan. Jyväskylän keskustaopiskelijoiden innostava porukka imaisi mukaansa, ja sillä tiellä ollaan. Välillä kävin vaihdossa Ranskassa, Jean-François Champollion -yliopistokeskuksessa.

2010-luvulla

Opiskelijatoiminnan myötä päädyin Keskustan Opiskelijaliiton liittohallitukseen ja sittemmin liiton puheenjohtajaksi. Olin päätynyt töihin opiskelijaliittoon Suomen Keskustan puoluetoimistolle ja sittemmin vielä eduskunta-avustajaksi. Opin tuona aikana paljon. Asetuin kuntavaaleissa ehdokkaaksi kotikunnassani Saarijärvellä syksyllä 2012 ja sain toiseksi eniten ääniä keskustan listalla. Arvostin saamaani vankkaa luottamusta, ja sen mukaisesti minun tulee toimia jatkossakin. Tulin valituksi valtuuston varapuheenjohtajaksi sekä liutaan muita luottamustehtäviä. Voi sanoa, että tämä on ollut myös kova koulu. Paljon olen saanut ja saan vielä jatkossakin oppia.

KOL-vuoden jälkeen ja kaupunginvaltuustopaikan myötä alkoi tuntua siltä, että nyt on katsottava tarkemmin kotimaakunnan asioita. Saarijärvellä pääsin töihin EU-rahoitteiseen hankkeeseen, joka oli kieltämättä työkokemus. Olin siis vuoden verran Maaseudun Sivistysliiton palveluksessa hankekoordinaattorina. Keväällä 2014 pyrin eurovaaleissa Euroopan parlamenttiin. Sain ääniä yhteensä 2947. Syksyllä 2014 valmistuin filosofian maisteriksi ja tein historian ja yhteiskuntaopin opettajan sijaisuuksia. Nyt edessä ovat uudet haasteet kansanedustajana.

 

Facebook Twitter Instagram