Keskustan jättiläistehtävä

Keskustaa yritetään aina vaikeina aikoina painaa maan rakoon. Reilun kymmenen vuoden poliittisen toimintani aikana, keskustan hautaa kaivetaan jo toistamiseen.  Tosiasia on kuitenkin se, että tämä maailmanaika huutaa keskustaa yhä kovemmin. Keskustalla on jättiläistehtävä, jossa meitä tarvitaan.

Yhteiskuntamme on onneksi heräämässä aluekehityksen todellisuuteen. Laskevat asuntojen arvot huutavat valtiota apuun. Vanhan aravalainan kaltainen valtion peruskorjauslainoitus olisi signaali markkinoille ja ihmisille, että vaikka asuntojen arvo laskee, niitä pidetään kunnossa. Elämisen ehtojen turvaaminen väestöään menettävillä alueilla on koko Suomen yhteinen kysymys, kuten liian kalliit asumiskustannukset ja lähiöiden turvattomuuskin.

Suomalainen ruoka pelastaa Suomen ja monta muutakin maata nälältä tulevaisuudessa, kun turvaamme maatalouden investointikykyisenä pysymisen. Keskusta on ainoa puolue, joka pystyy rakentamaan sillan terveyskeskuksensa ja koulunsa säilyttävän Suomussalmen ja Vantaan Korson välille. Molemmista välittäen.

Suomalaisia pelottaa ilmastonmuutos, isoa osaa sitäkin enemmän se, miten poliitikot päättävät sitä torjua. Meidän tehtävämme on torjua ilmastonmuutosta ja pelastaa keskustalaisella arkijärjellä maaseudun ja kaupunkien ihmiset kalliilta, tehottomalta ja ideologiselta ilmastopolitiikalta. Samalla tavalla meitä tarvitaan pelastamaan suomalainen perheyrittäjä kansainväliseltä kapitalismilta ja suomalaiselta kateussosialismilta. Verotusta on muutettava, ettei kotimainen perheyritys päädy aina osaksi ulkomaista.

Suomi voi menestyä paljon nykyistä paremmin yrittämisen ja menestymisen paikkana, mutta vain jos yhteiskuntarauha säilyy ja kansanvalta toimii ja oikeus toteutuu. Perusturva on paras poliisi, ilman sosiaaliturvaa ihminen on pian rikoksen polulla. Suurin turvallisuusuhkamme on työtön parikymppinen mies. Siksi meitä tarvitaan muistuttamaan, että työ on parasta sosiaaliturvaa ja jokainen tarvitaan mukaan vanhenevan yhteiskunnan työtä tekemään. Ilman keskustaa sosiaaliturva jää uudistamatta ja palkansaajan asema heikkenee. 140 tuhatta uutta työpaikkaa keskustan johdolla oli menestys ja seuraavat tarvitaan pian.

Ikääntyvät ihmiset kokevat huolta tulevaisuudestaan ja nuoret pariskunnat jättävät lapsitoiveet sikseen. Yhteisöllinen lähestyminen, itsekkyyttä vastaan ja heikoimmista huolehtien tukee perheitä. Ilman keskustaa perheet jäävät politiikassa reunahuomioksi, vaikka ovat yhteiskunnan tärkein perusyksikkö.

Tavoitteiden toteuttamiseksi politiikan on muututtava. Totuuden jälkeisessä yhteiskunnassa haihatuksiin ja vastakkainasetteluun perustuva politiikka on tullut suosituksi. Keskustan tehtävä on johtaa ihmiset ymmärtämään, että sovintoon ja tuloksiin keskittyvä politiikantekotapa on kuitenkin parhain.

Tämä on jättiläistehtävä, johon tarvitaan keskustaa aivan välttämättä. Sinä ja minä voimme olla sitä toteuttamassa, emme tarvitse kuin yhteistä tahtoa – keskustalaista tahtoa.

-Petri

Facebook Twitter Instagram