Valmis kantamaan vastuuta

Toinen kausi eduskunnan jäsenenä laittoi vielä nöyremmäksi kuin ensimmäinen: sain jatkaa työtäni; sain luottamuksen äänestäjiltä. Se tuntuu suurelta, mutta se tuo myös vastuun tullessaan. 

Jokainen joka on yhteisten asioiden hoitoon lähtenyt, saa kantaa vastuuta. Itse olen sitä parhaani mukaan tehnyt jo vuosien ajan. Oma puolueemme kaipaa myös vastuun kantajia. Olen itse pitkään harkittuani ja paljon lämpimiä kannustuksen sanoja saatuani valmis kantamaan laajempaa vastuuta koko keskustalaisesta kansanliikkeestämme. 

Jos tulevissa puoluekokouksissa on varapuheenjohtajan tehtäviä auki, olen valmis hakemaan puoluekokousväen luottamusta tehtävän hoitamiseen. 

Keskusta menestyy olemalla keskusta. Keskusta on kuin punamultamaali, resepti on ikivanha mutta toimiva nykypäivänäkin. Väri miellyttää suomalaisia silmiä, se on luonnonmukainen ja kestävä. 

Ajattelen, että keskustan resepti on toimiva ja ajanmukainen, se toimii tänäkin päivänä. Mutta meidän on oman sukupolvemme edustajina tartuttava pensseliin ja maalattava talo, siis yhteiskuntamme uudelleen keskustalaisella värillä. 

Se on tehtävä nykyaikaisin menetelmin, tässä ajassa. Se on tehtävä niille, jotka sitä eniten tarvitsevat ja joiden huutoa kukaan muu ei kuule. Se on tehtävä rauhallisesti ja maltilla, ei äärilaidoista aloittaen, vaan keskeltä. Siten että tulosta syntyy ja talo kestää tulevillekin sukupolville. 

Olen valmis vastuuseen ja tarvitsen siihen teitä kaikkia. Tervetuloa mukaan tavalla tai toisella. 

– Petri

Facebook Twitter Instagram