Kiitos ja kumarrus!

Uuden eduskunnan ensimmäiset valtiopäivät avattiin viime viikolla. Ensin jumalanpalveluksella Helsingin tuomiokirkossa, ja sitten Tasavallan Presidentin johdolla eduskunnassa. Presidentti muistutti kansanedustajan ja ministerin työhön sitoutumisesta: viime vaalikaudella parisen kymmentä kansanedustajaa jätti tehtävänsä kesken kauden, mikä ei ole kansanvallan kannalta hyvä. Hän myös korosti yhteistyön ja luottamuksen merkitystä yhteisten asioiden hoidossa. 

Eduskunnan puhemieheksi valittiin perinteiseen tapaan väliaikaisesti suurimman puolueen puheenjohtaja, eli SDP:n Antti Rinne, joka myös hallitustunnustelijana muodostaa uutta hallitusta parhaillaan. Hän on esittänyt kaikille puolueille tietyt kysymykset hallitukseen osallistumisen ehdoista, joihin puolueiden oli vastattava vappuun mennessä. Keskustan eduskuntaryhmä vastasi näihin kysymyksiin vastauksensa maanantain ryhmäkokouksessa. Vastaukset ovat ehdoiltaan todella tiukat ja sen mukaiset mitä keskustalaiset ajattelevat ja meiltä valituilta varmasti myös odottavat.

Eduskunnan valiokunnat järjestäytyivät myös väliaikaisesti ja olen ainakin kesäkuuhun saakka talousvaliokunnan ja perustuslakivaliokunnan jäsen. Käsiteltäviä asioita ei juurikaan vielä ole.  

Lähetin ensimmäisen eduskuntakauteni ajan istuntoviikoittain aina perjantaisin tällaista kirjettä. Pyrin pitämään viestit lyhyinä ja ajankohtaisina. Aion toimia näin jatkossakin, jos et syystä tai toisesta halua viestiä, laita paluupostissa viestiä. Jos kaverisikin haluaa listalle, laita siitäkin viestiä. 

Olen äärimmäisen kiitollinen eduskuntavaaleissa saamastani luottamuksesta. Äänimääräni nousi keskustan istuvista kansanedustajista koko maassa eniten: lähes 1700 ääntä. Tukijoukkoni tekivät kanssani valtavan työn: siitä erityinen kiitos. 

Tyylini ja tapani on ollut tehdä nöyrällä mutta aktiivisella otteella töitä, vuorovaikutuksessa maakunnan ihmisten kanssa. Haluan edustaa kansaa siinä mielessä jatkossakin! 

Suomi tarvitsee nyt rakentajia, ei repijöitä. Oli keskusta sitten oppositiossa tai hallituksessa aion toimia rakentavasti, mutta haastaa mielestäni vääriä näkemyksiä entistäkin tiukemmin. Siihen tarvitsen neuvojanne ja näkemyksiänne: älkää epäröikö ottaa yhteyttä ja laittaa viestiä jos siltä tuntuu!

– Petri