Päivän tukija: Katja Honkonen

Päivän tukijana on Saarijärven apteekin farmaseutti Katja Honkonen Pylkönmäeltä.

Katja tukee Petriä eduskuntakampanjassa.

”Olin jo 12-vuotias ja alkavassa teini-iässä, kun Petri syntyi. Siinä iässä ja tottuneena olemaan yksin, niin jo silloin kantavan äänen omannut pikkuveli koetteli välillä hermoja. Myöhemmin työelämässä tästä kantavasta äänestä on hänelle ollut pelkästään hyötyä.

Jo alakouluikäisenä Petrin erityislaatuiset luonteenpiirteet alkoivat näkyä. Erityisesti mieleeni on jäänyt, kun hän silloin n. 10-vuotiaana opetteli minun vanhasta koulun karttakirjasta tietoja eri maista ja osasi luetella mm. niiden BKT-luvut kuin vettä vaan. Petri onkin ollut sellainen jo pienestä pitäen, että kun joku aihe kiinnostaa, hän ottaa siitä selvää ja perehtyy asiaan perin pohjin. Ehkä juuri tähän perustuu hänen laaja yleissivistys-ja tietämys. Kun asiat ovat kiinnostaneet jo pienestä pitäen, tietoa on ehtinyt karttua jo paljon nuoresta iästä huolimatta. 

Myös mielestäni vielä tärkeämpi luonteenpiirre Petrissä on se, että hänellä on aina ollut vahva käsitys oikeasta ja väärästä. Pienenä poikana hän kysyi äidiltämme, että ”miksi hänellä ei ole rajoja?”. Mutta tunnollisena, hyvin käyttäytyvänä ja toisia ihmisiä kunnioittavan luonteen omaavana, hänelle ei niitä tarvinnut asettaa, hän osasi asettaa ne itse. 

Huolimatta tietystä herkkyydestä, Petrissä on aina ollut myös aimo annos vahvaa omaa tahtoa ja rohkeutta olla reilusti eri mieltä. Hän ei ole koskaan taipunut tiettyyn muottiin, ei edes lapsena. Alakouluiässä hän jäi koulun jälkeen siivoamaan koulumme silloisen siivoajan kanssa. Välittämättä mitä muut ajattelivat.

Vaikka siskona olisin toivonut, että Petri olisi valinnut itselleen vähän armollisemman ammatin, niin katsoessani sitä paloa ja päämäärätietoisuutta, jolla Petri on tehtäviään kansanedustajana hoitanut, voin vain todeta hänen olevan oikeassa paikassa. Ja olenhan minä hänestä todella ylpeä, ennenkaikkea siitä tavasta jolla hän on poliitikkona toiminut. Toivoisin, että hän saisi jatkaa tätä tärkeää työtänsä meidän kaikkien puolesta.”