Päivän tukija: Pirjo Leinonen

Päivän tukijana on ohjaaja Pirjo Leinonen Laukaasta.

Pirjo Leinonen tukee Petriä eduskuntavaaleissa.

”Petrin olen tuntenut jo vuodesta 2013. Olin hänen tukiryhmässä myös vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. Petri on pitänyt meidät äänestäjät päätöksenteosta ajantasalla lähettämällä viikkokirjeitä sekä kiertelemällä aktiivisesti kentällä muulloinkin kuin vaalien alla. Kiitos siitä hänelle.

Oikeisiin töihin ja työntekoon hän on perehtynyt hyvin nuorena työskentelemällä mm. maatalouslomittajana, matkat taittuivat kätevästi mopolla. Näin hän on meille kertonut. Täällä Laukaassa Petri ennätti toimia historian opettajana ennen kuin valittiin kansanedustajaksi.
Äänestäjien joukossa on myös palkansaajia, joten on hyvä tuntea myös työelämää siihen itse osallistumalla. Kentällä joudumme varmasti vastaamaan kikyä, aktiivimallia ja eläkeiän nostoa koskeviin kysymyksiin. Sotesta ja vanhusten hoidosta keskustelu jatkuu, ja toivottavasti sote saadaan maaliin tällä kaudella.

Nuorena isänä Petri tietää myös mitä ovat ruuhkavuodet, hoiva- ja huolenpitovastuu lapsesta, tärkeintä elämässä tällä hetkellä vaalikiireistä huolimatta.

Maaseudun asioiden puolestapuhujana hän tuntee maaseudun haasteet ja ongelmat. Maaseudulla asuen hän on itse kokenut mm. meille kaikille elintärkeän veden loppumisen kaivosta, näyttäen esimerkkiä kuinka siitäkin voi selvitä omin neuvoin, periaatteella: hätä keinot keksii. Myrskyjen aiheuttamat sähkökatkokset aiheuttavat myös paljon pitkäkestoisia ongelmia mm. maatiloilla. Kaiken tuon kokeneena ja nähneenä on helppo samaistua maaseudun asukkaiden elämään ja elinolojen parantamiseen.

Tiestöt, toimivat nettiyhteydet, kouluverkon säilyttäminen, kauppojen palvelut maaseudulla jne. ovat tulleet hänelle tärkeiksi asioiksi päätöksenteossa. Kansanedustajan työn ja muiden luottamustehtävien yhteensovittaminen vaatii varmasti veronsa ja oma jaksaminen on koetuksella.

Hyvin Petri on kuitenkin kaikista luottamustehtävistä selvinnyt ja vienyt lupaamiaan tärkeitä asioita eteenpäin eri foorumeilla. Häntä on helppo lähestyä eri tilanteissa ja ottaa yhteyttä mieltä askarruttavissa asioissa. Yhtään ääntä ei ole vielä annettu, joten työ koko keskustan ja Alkiolaisen aatteen puolesta jatkuu.

Suomen arvoisia tekoja, anna äänesi Petrille.”