Viikkokirje 40

Tällä viikolla saimme hyviä uutisia metsänomistajille. Kemera-tuen varhaishoitohankkeet pääsevät jälleen käyntiin. Maanantaina 10.10 alkaen voi hakea tukea taimikon varhaishoitoon, nuoren metsän hoitoon ja terveyslannoitukseen vuoden loppuun saakka. Nämä työvaiheet ovat metsänhoidollisesti kaikkein tärkeimpiä, joten on todella hyvä että tuet saadaan liikkeelle ja metsureille töitä.

Eduskunnassa puhuttaa hankintalaki. EU direktiiviin pohjautuva uusi hankintalaki määrittää julkisten yhteisöjen, laitosten ja yksityisten tahojen hankintojen pelisääntöjä. Itse olen erityisen huolestunut kunnallisten jäteyhtiöiden toiminnan kannattavuudesta uuden lain myötä. Lakia tulee vielä muuttaa tältä osin, ettei kunnallisten jäteyhtöiden mahdollisuudet hoitaa syrjäseutujen jätehuoltoa heikenny, jos niiltä viedään liiketoimintamahdollisuudet. 

Tulevana lauantaina vierailen Jämsän kristillisellä opistolla ja Kone-Agria -messuilla Jyväskylän paviljongissa klo 13-15. Lauantai-illan päätteeksi pidän puheen Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan eli Jamkon vuosijuhlassa. 

Hyvää viikonloppua! 

Terveisin Petri