Viikkokirje vko 17

Petrin viikkokirje

Olin alkuviikon Strasbourgissa, hoitamassa eduskunnan minulle osoittamia tehtäviä Euroopan neuvostossa. Sillä aikaa hallitus sai Suomessa puoliväliriihen päätökseen ja monia hyviä tavoitteita toteutui. Ensinnäkin perheelliset opiskelijat saavat opintotukeensa 75 euron huoltajakorotuksen. Toiseksi iloitsen siitä, että ammatillisen koulutukseen panostetaan 95 miljoonalla. On myös erittäin tärkeää, että Tekesiin saatiin 75 miljoonaa lisärahaa, jaettavaksi yritysten ja korkeakoulujen tuotekehitys- ja tutkimushankkeisiin. Se on nimenomaan se sektori, joka tuottaa uusia investointeja ja työpaikkoja tulevaisuudessa, kun uusia tuotteita ja palveluja kehitetään.

Tehtävää hallituksella silti riittää, työllisyysaste ei ole vielä 72% tavoitteessa. Sen toteutuminen täysin edellyttäisi muutoksia työmarkkinoille ja paikallista sopimista työpaikkakohtaisesti esimerkiksi palkoista. Hyvässä vauhdissa kuitenkin ollaan, sillä talouden kasvuluvut ovat melkoisia. Keski-Suomessakin saavutetaan koko ajan parempi taso yritysten liikevaihdoissa ja tilauksissa. Se näkyy myös työllisyysluvuissa.

Olin aika pöyristynyt, kun luin kollega Touko Aallon kommentit perinteisten Keski-Suomen suurajojen eli Neste Rallyn ”vahingollisuudesta” Jyväskylälle. Minusta Keski-Suomen vihreiden pitäisi irtisanoutua näistä kommenteista. Rallit tuovat niin paljon rahaa paikallisille yrittäjille joka kesä, ettei sitä pitäisi tällaisilla populistisilla puheilla vaarantaa. Keski-Suomesta on Tommi Mäkisen, maailman mittakaavassa merkittävän, autorakennustoiminnan myötä kasvamassa entistä vahvempi rallimaakunta ja Jyväskylä on Suomen maailmalla tunnettu rallipääkaupunki! Ei anneta vihreiden vaarantaa sitä.

 

Hyvää vappua itse kullekin!