HONKONEN MUKANA JÄTTÄMÄSSÄ ELINKEINOMINISTERILLE VETOOMUSTA KARSTULAN-SAARIJÄRVEN SEUTUKUNNAN YRITYSTUKITASON NOSTAMISEKSI

Tiedote 25.9.2015

 

Julkaisuvapaa heti

 

HONKONEN MUKANA JÄTTÄMÄSSÄ ELINKEINOMINISTERILLE VETOOMUSTA KARSTULAN-SAARIJÄRVEN SEUTUKUNNAN YRITYSTUKITASON NOSTAMISEKSI

 

 

Kansanedustaja Petri Honkonen luovutti yhdessä viiden kunnanjohtajan kanssa eilen Jyväskylässä torstaina 24.9. elinkeinoministeri Olli Rehnille vetoomuksen seutukunnan EU-yritystukitason palauttamiseksi takaisin Itä-Suomen kanssa sille tasolle, joka EU-jäsenyysneuvotteluissa alueelle saatiin.

 

Vetoomuksessa seutukunnan kunnat toivoivat yritystoiminnan edistämisen toimenpiteiksi mm. yritystukitason korottamista. Edellinen hallitus palautti rakennemuutostoimenpiteenä Viitasaaren seutukunnalle ja Äänekoskelle korkeamman tukitason, Saarijärven seutukunta jäi ulkopuolelle.

 

Vetoomuksessa olivat mukana Kannonkosken, Kivijärven, Karstulan, Saarijärven ja Kyyjärven kunnat, jotka ovat nyt samassa tukialueessa Länsi- ja Etelä-Suomen kanssa.

 

– Vaikka seutukuntamme työllisyystilanne ja ikärakenne on maan vaikeimpia, meillä on joka kunnassa kasvu- ja investointihaluisia yrityksiä. Tästä syystä tukitaso on saatava palautettua entiselle tasolleen.