Kesk. Honkonen: Maaseudun nuorten saatava ajokortti poikkeusluvalla 17-vuotiaana

Tiedote, 7.11.207, julkaistavissa heti

Suomessa 17-vuotiaan on mahdollista saada henkilö- ja pakettiauton kuljettamiseen tarvittava B-ajokortti Liikenteen turvallisuusviraston Trafin myöntämällä ikäpoikkeusluvalla.

Poikkeuslupaan tarvitaan tällä hetkellä kuitenkin erittäin painavia syitä, kuten perheessä sattunut kuolemantapaus tai vanhempien terveydentila.

-Mielestäni poikkeusluvan saamisen perusteita on ehdottomasti höllennettävä, vaatii keskustan kansanedustaja Petri Honkonen.

-Usein voi olla tilanteita, joissa 17-vuotias on jo merkittävässä roolissa perheyrityksessä, mutta opiskelee vielä samaan aikaan. Työn ja opintojen yhteensovittaminen on kuitenkin mahdotonta maaseudulla, jossa julkinen liikenne kulkee nykyään todella huonosti, Honkonen toteaa.

Poikkeusluvan saamisen helpottaminen auttaisi monia perheitä, joiden toimeentulo on riippuvaista täysi-ikäisyyden kynnyksellä olevista nuorista perheenjäsenistä.

-Olisi tärkeää, että poikkeusluvan myöntämisessä huomioitaisiin nykyistä laajemmin eri elämäntilanteita yksilöllisesti. Maaseudulla ja haja-asutusalueilla asuu lukuisia yrittelijäitä nuoria, jotka ovat jo työelämässä kiinni ja opiskelevat vielä samanaikaisesti. Ajokortti helpottaisi näiden nuorten elämää ja arkea merkittävästi, Honkonen sanoo.

Honkonen on jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen ministerille tänään 7.11.

 

Lisätietoja
Kansanedustaja Petri Honkonen
0408397776