Panokset uusituvaan energiaan

Julkaistu Keskisuomalaisessa 17.9.2014
Ydinvoimaluvista on nahisteltu jo vuosia. Esitys rajoittaa Fennovoiman ydinvoimalan ulkomaiseksi omistukseksi 40% oli hyvä. Venäläisyhtiö Rosatom omistaa tulevasta Pyhäjoen voimalasta merkittävän osan. Hanke on silti yhä epävarma. Entä jos olisimme saman ajan panostaneet kotimaiseen uusiutuvaan energiantuotantoon esimerkiksi täällä Keski-Suomessa, joka ei ydinvoimalatyöpaikosta kuitenkaan hyödy?
Puussa on melkoinen energiapotentiaali. Uusiutuvan metsäenergian tuottamisella voi luoda uutta työtä, varsinkin täällä metsien keskellä. Ilman valtion tukia nämä työpaikat eivät tule Keski-Suomeenkaan.
Nyt, kokoomus-vihreävetoisella vaalikaudella metsäenergiaan ei juuri ole panostettu. Turpeen verotuksen korotus ajoi voimalaitokset polttamaan tuontikivihiiltä. Turvettakin voi käyttää kestävästi, uusinta tekniikkaa hyödyntäen. Ajatteluuni ei sovi hitaan ja ulkomaille pääomaa syytävän ydinvoiman ensisijaisuus suhteessa muihin. Ydinvoimaloitakin tarvitaan – mutta kotimainen työ ja työpaikat etusijalle!
Petri Honkonen
kansanedustajaehdokas (kesk.)
kaupunginvaltuuston 1. vpj
Saarijärvi