Petrin viikkokirje 10/2019

Sipilä kantoi vastuun. Hallituksen kaikki neljä suurta tavoitetta viidestä on toteutettu. Työllisyys on kohentunut ennennäkemättömällä tavalla. Viides suuri hanke –Sote-uudistus ei toteutunut. Siksi Juha periaatteen miehenä päätti jättää hallituksen eroanomuksen. Kaikilla puolueilla on uudistuksen kaatumisesta vastuu. Tämä on surullinen asia, etenkin kansalaisten palveluiden kannalta, mutta myös kansanvallan toiminnan kannalta. Aika loppui kesken sosiaali- ja terveysvaliokunnan työn halvautumisen takia. Sdp:n jarrutuksen vuoksi keskeisiä ongelmia ei ehditty korjata. Tämä on ensimmäinen kerta eduskuntalaitoksen historiassa kun valiokuntatyö estetään puheenjohtajan ja merkittävän puolueen toimesta.

Tämän johdosta veronmaksajien rahaa valuu hukkaan toista sataa miljoonaa ja valtavasti esimerkiksi Keski-Suomessa uudistuksen valmisteluun tehtyä työtä. Uudistuksen pahimmat ongelmat liittyvät Paula Risikon ja kokoomuksen valinnanvapausmalliin ja sen perustuslakiongelmiin. Ilman sitä uudistus ja maakuntamalli olisivat jo voimassa ja työ perusterveydenhuollon kehittämiseksi pitkällä meillä Keski-Suomessakin.

Itse tulen ponnistelemaan kaikin keinoin, että uudistuksen kaatumisesta huolimatta Keski-Suomeen rakennetaan maakunnallinen sote-kuntayhtymä, jotta kaikki kuntien tekemä hyvä työ keskisuomalaisten parempien palveluiden vuoksi ei mene hukkaan. Näemme jo nyt kaikkialla Keski-Suomessa että haasteita lääkäriin pääsyn ja henkilöstön saamiseksi on. Jyväskylän kaupunki ennätti jo kutsua Keski-Suomen kunnat koolle keskustelemaan jatkosta. Kannatan viipymättä maakunnallisen valmistelun jatkoa, vaikka uutta lainsäädäntöä ei olekaan. Kiitos siitä Jyväskylälle. Valmistelu on kuitenkin tehtävä kaikkien keskisuomalaisten tarpeet huomioiden.

Olen viikonloppuna laajalla maakuntakiertueella. Tervetuloa mukaan keskustelemaan tarkemmin tästä ja muista tärkeistä aiheista.

La 9.3.
klo 09:00 Kannonkoski, tori
klo 10:00 Saarijärvi, Yhdessä enemmän messut
klo 13:00 Suolahti, keskustelutilaisuus Vanhalla asemalla
klo 15:30 Äänekoski, Citymarket

Su 10.3.
klo 17:00 Viitasaari, Keihärinkosken tupailta, Keihärinkoskentie 737B, Viitasaari

Ma 11.3.
Klo 12:00 Kyyjärvi: Kauppakeskus Paletti