Petrin viikkokirje 6/2019

Eduskuntaviikon päätteeksi ajattelin sanoa varoituksen sanan. Osallistuin Jyväskylän yliopiston, Ylioppilaskunnan ja henkilöstöjärjestöjen vaalipaneeliin tiistai-iltana. Siellä vasemmistopuolueiden ehdokkaat lupailivat miljardien menonlisäykset erilaisina palveluina ja etuuksina valtion budjettiin. Sen sijaan heiltä ei tullut mitään esityksiä siitä, miten saisimme tuota kakkua kasvatettua. Veropolitiikan ja myös elinkeinopolitiikan avulla voimme tukea kotimaisen omistajuuden ja yrittäjyyden kasvua ja yritysten pysymistä Suomessa. Tämä luo työtä ja suomalaisten hyvinvointi säilyy. Mitään tällaisia kommentteja en havainnut, vain kovia puheita roimista veronkorotuksista.

Meillä ei sen ohella ole varaa myöskään veronalennuksiin. Kokoomuslaiset esityksen esimerkiksi ansiotuloverotuksen laskusta ovat todella vastuuttomia. Hiljattain talouspolitiikan arviointineuvosto suomi Sipilän hallitusta liian suurista veronalennuksista noususuhdanteen aikana. Veronalennukset esimerkiksi palkansaajille tulisi jättää lama-ajan suhdannepoliittiseksi elvytyskeinoksi. Nyt niihinkään ei ole varaa. Valtion velkaantuminen olisi loppunut jo aiemmin, jos alkuvaalikauden veronalennuksia ei olisi tehty, ja olisimme voineet perua perusturvaan tehdyt leikkaukset jo ehkä tämän vuoden budjettiin. Tässä Sipilän hallitus on antanut aivan liikaa kokoomukselle periksi. Ensi vaalikauden suhdanteet näyttävät siltä että veronalennuksiin ei ole varaa, mutta verotuksen sisällä yrittäjyyttä ja työntekoa kannustavia muutoksia voidaan kyllä tehdä.

Avaan vaalikampanjani huomenna Saarijäven torilla klo 10:00 alkaen. klo 11 eteenpäin facebook-sivullani www.facebook.com/honkonenpetri on nähtävisä livelähetys vaalipettuleipien leipojaisista, johon liityn itsekin 15 aikoihin. Uudet nettisivuni julkaistaan myös huomenna. Tulen tekemään laajan kiertueen keskisuomalaisten ihmisten parissa kuten olen koko ajan kiertänyt. Nähdään huomenna!