Petrin viikkokirje, viikko 7

Viikkokirje, viikko 7

Tämän viikon paras kyselytunti oli maanantaina Saarijärvellä, kun vihin käyttöön uuden Sivulan päiväkodin. Esikoululaiset olivat valmistelleet kysymyksiä ja lakiehdotuksia minua varten. Kysyttiin mm. miksi 6-vuotias ei saa ajaa autoa ja miksi ei saa katsoa aikuisten elokuvia. Hyviä kysymyksiä, joihin oli vakavasti vastattava. Lapsi kyllä huomaa, jos häntä ei oteta vakavasti. Iloinen juttu oli uuden päiväkodin avajaiset, todella pahasti sisäilmaongelmaiset tilat on nyt korvattu uusilla.

Jututin Keski-Suomen Ely-keskuksen tiepäällikköä alkuviikosta, ja hänellä oli iloisia uutisia. Kesällä alkavat useiden seututeiden ja alempiasteisten teiden parannukset Keski-Suomessa. Hallitus panostaa 600 miljoonaa tiestön korjausvelan pienentämiseen ja tulokset näkyvät kesästä alkaen. Keski-Suomi pärjäsi ihan kohtalaisesti ja kasvavat puunkuljetuksen tarpeet on rahaa jaettaessa huomioitu. Keskustelin liikenneministeri Bernerin kanssa useasti huonoista tieosuuksista ja hyvä, että moni niistä oli nyt huomioitu. Täytyy muistaa, että korjausvelan pienentämistä eivät ole kokonaan uudet tiet tai muut liikennehankkeet. Nyt korjataan olemassa olevaa tieverkostoa, ratoja ja siltoja.

Oli hienoa vierailla alkuviikosta Äänekoskella Metsä Groupin järjestämässä tilaisuudessa. Meitä tiedotettiin biotuotetehtaan rakentamisvaiheesta. Nyt työmaalla vahvuus on tuhat miestä, vuodenvaihteessa menee kaksituhatta rikki ja silloin vahvuus on suurimmillaan. Valmet on saanut hyvin tilauksia tehtaan urakkaan ja muutoinkin maakunnan yritykset toimittavat osia tehtaasta. Rakentamisen myönteinen vaikutus on jo selvästi nähtävillä.

Ensi viikon olen isyysvapaalla, jota minulla on vielä käyttämättä. Olen kuitenkin koko viikon tavoitettavissa ja koitan pysyä ajan tasalla vapaasta huolimatta. Huomenna sunnuntaina ajattelin käydä Karstulan lukion 60- ja Karstulan kansalaisopiston 50-vuotis yhteisjuhlassa, jossa kollegani sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala pitää juhlapuheen.

Terveisin Petri