Petrin viikkokirje vk 6

Hei

Hallitus antoi eilen torstaina viimeisetkin sote-uudistuksen lakiesitykset eduskunnan käsittelyyn. Nyt kaikki lait ”ovat sisällä eduskunnassa”. Tämä tarkoittaa sitä, että nyt valiokunnat käsittelevät niitä, laativat omat lausuntonsa ja mietintönsä. Tavoitteena on, että eduskunta äänestää uudistuksen hyväksymisestä ennen kesää.

Viimeinen odottanut lakiesitys koskee ns. valinnanvapautta. Jatkossa siis potilas eli asiakas voi valita joko maakunnan julkisen palvelun terveyskeskuksen tai yksityisen yrityksen keskuksen mistä palvelut sitten saa. Tämä on siis vain yksi, mutta eniten puhuttanut osa uudistusta. Jatkossa kerron yksityiskohdista lisää.

Uudistus on välttämätön viedä tämän hallituksen aikana maaliin, jotta yksityisten terveysyritysten hallitsematon rynnistys saadaan suitsittua. Kuvaavaa on, että nyt kun sote-uudistuksen eteneminen on aiempaa selvempää, Attendo ilmoitti harkitsevansa Suomen terveysbisneksestä luopumista. Se keskittyisi hoivapalveluihin ainoastaan. Tämä kuvaa sitä, ettei sote-uudistus luo mitään rahastusautomaattia yksityisille suuryrityksille, toisin kuin on maalailtu.

Huomenna lauantaina olen Saarijärven yrittäjien järjestämillä Yhdessä Enemmän-messuilla mukana klo 11-13. Tavataan siellä!

Terveisin,

Petri

 

Lisätietoja:

Kansanedustaja Petri Honkonen

+358 408 397 776