Tiedote: Honkonen huolissaan kylä- ja lähikaupoista

Tiedote 1.3.2017

Honkonen huolissaan kylä- ja lähikauppojen tilanteesta

 

Keskustan keskisuomalainen kansanedustaja Petri Honkonen on huolissaan pienten kauppojen tilanteesta. Eduskunnassa keskusteltiin keskiviikkona Valtioneuvoston ruokapoliittisesta selonteosta. Selonteossa nostettiin esille kaupan liiallinen keskittymisen kahdelle toimijalle. Tämän lisäksi maaseudun pienten kauppojen tilanne on huolestuttava.

  • Kyläkaupat ovat vähentyneet viime vuosina merkittävästi. Myös entiset kuntakeskukset eli kirkonkylät ovat paikoin menettäneet kauppansa. Hienoa, että asia oli huomioitu selonteossa ja nyt tulisikin miettiä toimenpiteitä, millä pienten lähi- ja kyläkauppojen tilannetta saataisiin helpotettua, Honkonen vaatii.

Honkonen käytti eduskunnassa puheenvuoron, jossa hän vaati toimenpiteitä pienten kauppojen tilanteen helpottamiseksi.  Tukalaan tilanteeseen on vaikuttanut myös kaupan aukioloaikojen vapauttaminen, joka suosii suuria marketteja.

  • Nykyisin kyläkaupat voivat saada investointeihinsa muun muassa Leader-rahoitusta EU:lta, mutta kauppojen ongelmana on toiminnan kannattavuus, Honkonen toteaa.