Tiedote: Honkonen (kesk.) tyytyväinen maakunnan tiestön korjausvelkahankkeisiin

Tiedote 5.2.2016
Julkaistavissa heti

Honkonen (kesk.) tyytyväinen maakunnan tiestön korjausvelkahankkeisiin

Kansanedustaja Petri Honkonen (kesk.) on tyytyväinen liikenneministeriön Keski-Suomeen osoittamiin tiestön korjausvelkahankkeisiin. Hankkeiden merkitys liikenneturvallisuudelle sekä maakunnan elinkeinoelämälle ovat suuret.

Kyseisten tievälien kunnostamiset ovat merkittäviä kaikille tievälejä käyttäville, mutta myös koko Keski-Suomelle. Kunnostukset mahdollistavat paremman saavutettavuuden ja kuljetusmahdollisuudet ollen näin elintärkeitä elinkeinoelämälle. Liikenneturvallisuuden parantuminen lisää kaikkien kyseisiä tievälejä käyttävien turvallisuutta. Hanke säästää tulevaisuudessa myös veronmaksajien rahoja, kun teiden kunto pysyy parempana.

  • Hankkeissa on vahvasti huomioitu bio- ja metsätalouden nousu maakunnassamme. Hankkeilla turvataan raaka-aineiden liikkuvuus ja meille elintärkeän teollisuuden kuljetukset.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin hanke korjausvelan vähentämiseksi on merkittävä parannus koko maan infraan. Tiestön korjausvelkahankkeita Keski-Suomessa toteutetaan kanta-, seutu- ja yhdysteiden parantamisilla sekä korjausvelkaa hallitsevilla toimilla, myös sorateillä. Hankkeet täydentävät Äänekosken biotuotetehtaan myötä aloitettuja tiekunnostuksia.

  • Tämä on oivallinen suunnanmuutos edellisvuosien huonoon infran hoitoon niin Keski-Suomessa kuin koko maassa.

 

Lisätietoja:
Petri Honkonen

puh. 0408397776

petri.honkonen@eduskunta.fi