Vaalien jälkilöylyt

Vaalit ovat ohi ja tunnetilat alkavat vähitellen tasaantua. Olen uskomattoman iloinen saamastani äänimäärästä. Se on ensikertalaiselle iso luottamuksen osoitus. Myös muu nuorempi ja kokeneempi kaarti menestyi hyvin, tällä porukalla on hyvä lähteä kehittämään asioita eteenpäin. Äsken nautittiin kiitoskahvit kahden muun pylkkösen uuden valtuutetun Seijan ja Mikon kanssa, kuutisenkymmentä kyläläistä kävi kahveilla. Tunnelma oli katossa ja kannustusta saatiin, mutta myös odotukset ovat korkealla.

Vaalien ykkönen Saarijärvellä oli ansaistusti juuri eläkkeelle jäänyt kirkkoherra Olavi Vuori. Kaikkien aikojen ääniennätyksen saaneena saarijärveläisenä hänellä on selvä luottamus johtotehtäviin. Kun kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikka todennäköisesti tulee säilymään keskustalla, on Olavi sen itseoikeutettu haltija. Uskon myös, että erittäin pätevä sille vaativalle tuolille istumaan.

Helppoja vuosia ei jatkossakaan näkemään. Odotukset meitä uusia valtuutettuja kohtaan ovat kovat. Teemme parhaamme yhdessä näiden toiveiden eteen. Tulevalla valtuustokaudella tehdään kovia säästöpäätöksiä. Kaupungin ensi vuoden talousarvio tulee olemaan rankasti miinuksella. Verojakaan ei voi loputtomasti korottaa. On etsittävä uutta kasvua ja pohdittava palvelupalettia uudelleen, sitäkin miten esimerkiksi ennaltaehkäisevillä toimilla saadaan aikaan säästöjä.

Tässä vaiheessa ei voi kuin kiittää äänestäneitä ja toivoa yhteydenottoja. Valtuutetut ovat palvelutehtävässä. Sitä tehtävää on vaikea hoitaa, ellei saa palautetta ja viestejä kuntalaisilta. Niitä jään odottamaan.