Alun tuntua

Lähes loppumattoman pitkältä tuntunut luottamuspaikkojen jakoprosessi ja ensimmäinen valtuuston kokous ovat takanapäin. Vaalien jälkeen kaikki energia tosiaan keskittyi parhaan mahdollisen porukan muodostamiseen asioista päättämään. Ykkösperiaatteena meillä keskustan ryhmässä Saarijärvellä oli ehdokkuus, vain ehdokkaana olleet saivat luottamuspaikkoja, enemmän ääniä saaneet tottakai painavampia. Kaikki meni niinkuin pitikin, saamistani varoituksista huolimatta, ja homma sujui positiivisessa ja avoimessa hengessä.
Uskon että tämän demokraattisemmaksi ei prosessi enää voi tulla: kuntalaisten vaalikopissa piirtämä numero painoi eniten, ja sitä viestiä myös keskustan kunnallisjärjestö kuunteli. Mihinkään vaaliliittoihin ei lähdetty, se on äänestäjien vähättelyä. Saimme mahtavan valtuustoryhmän ja hallitukseen sekä sote-puolelle loistavat osaajat raskaille ja vaikeille paikoille.
Itselleni lankesi, toiveitteini mukaisesti, valtuuston 1 vpj:n paikka. Lisäksi pääsin sote-valtuustoon sekä maakuntavaltuustoon, jahka edustajainkokous sen valinnan tekee maaliskuussa. 1. vpj:n paikka on hyvä näköalapaikka sekä valtuuston työskentelyyn että kaupunginhallitukseen, jossa minulla on puhe- ja läsnäolo-oikeus. Minulle tärkeisiin, sote-asioihin pääsen myös paneutumaan tarkasti.
Ensimmäisen valtuuston kokouksen perusteella on vaikea paljoa sanoa, ihmettelen toisten ryhmien valintoja. Meillä äänimäärä ratkaisi vastuun määrän. Meillä luotettiin nuoriin ja katsottiin tulevaisuuteen. No kukin tekee ratkaisunsa parhaaksi katsomallaan tavalla, tärkeintähän on nyt alkava yhteistyö eri ryhmien välillä. Näistä aion kertoa kuulumisiani täällä, kunhan valtuustotyö pääsee kunnolla käyntiin!
ps. Pääsinpä paikallislehden henkilöhaastatteluunkin. Tärkeimmät sanomiseni yrittäjyyden edistämisestä ja perheiden tuesta jäivät pois lehden sivuilta, mutta toimittajalla on vapautensa nostaa mielestään politiikassa keskeisimmät asiat framille.