Viikkokirje 48

Politiikan viikko on ollut villi, mutta tässä viikkokirjeessä vaihteeksi oikeita asioita, julkisuudessa on riittänyt melua sitten vähän muusta.

Euroopan Komissio julkisti ehdotuksensa uusiutuvan energian direktiiviksi, joka ohjaa esimerkiksi Suomen bioenergian käyttöä. Tähän direktiiviehdotukseen sisältyi ennakolta pelkoja. Pelot kohdistuivat bioenergian kestävyyskriteereihin, mikä olisi pahimmillaan tarkoittanut sitä että jokaiselta metsäpalstalta olisi pitänyt erikseen todeta bioenergian kestävyys. Tämä olisi tarkoittanut suunnatonta byrokratiaa ja valvontakoneiston rakentamista.

Onneksi Suomen hallitus on onnistunut lobbauksessaan EU:n suuntaan niin hyvin, ettei tällaista pelkoa ole, vaan koko Suomi on todettu ehdotuksessa kestävän metsäpohjaisen bioenergian tuotantoalueeksi. Tämä on hyvä uutinen, varsinkin kun hallituksen tavoitteena on lopettaa kivihiilen käyttö ja puolittaa tuontiöljyn käyttö ja korvata ne kotimaisella polttoaineilla. Vaikka EU:n kanssa on välillä hankalaa, tulee ahkeralla vaikuttamistyöllä hyvää tulosta!

Saan viikonlopun aikana ja maanantaina kunnian puhua kahdessa juhlavassa tilaisuudessa. Sunnuntaina Multialla palvelukeskus Poukaman 30-vuotisjuhlassa sekä maanantaina Eläkeliiton Jyväskylän yhdistyksen itsenäisyyspäivän juhlassa.

Muistuttelen vielä että Pylköltä parlamenttiin ry:n vuosikokous pidetään ensi perjantaina 9.12.2016 Saarijärvellä Iitan Kahviossa klo 18:00. Tervetuloa keskustelemaan!

 

Terveisin Petri