Viikkokirje 6

Viikkokirje

Ensimmäinen varsinainen istuntoviikko on pian takanapäin. Edellisen viikon juhlallisuudet, kuten valtiopäivien avajaiset ja jumalanpalvelus jäi väliin sairastelun takia, mutta nyt sitkistynyt lentsu on helpottamaan päin.

Tästä keväästä on tulossa todella tiivis, sillä maakunta- ja sote-uudistuksen lait tulevat pian eduskunnan käsittelyyn ja hyväksyttäväksi. Lakipaketti on Suomen historian suurimpia ja siksi myöskin valiokuntakäsittelystä tulee vaativa. Itse en ole jäsenenä asiaa käsittelevissä valiokunnissa, mutta olen osallistunut ministerien järjestämiin infotilaisuuksiin asiasta.

Yritysverotuksen muutoksia pohtinut työryhmä luovutti viikolla esityksensä valtionvarainministerille. Esitys oli, että pienempien osinkojen verotus kiristyisi ja suurempien kevenisi, samoin suurimpien ansiotulojen verotus kevenisi. Keskustan eduskuntaryhmä päätti ettei se kannata tällaista esitystä.

Loppuun vielä positiivinen kuva pitkäaikaistyöttömyyden kehityksestä viime vuosina. Näyttää siltä että se on viime vuonna kääntynyt pitkän nousun jälkeen hienoiseen laskuun ja teemme töitä, jotta laskeva kehitys jatkuu.

Terveisin Petri