Viikkokirje, viikko 19

Viikkokirje, viikko 19

Hallitus on antanut tänään esityksen uudesta ARA-tukimallista vuokra-asuntorakentamisen tukemiseen. Esitys liittyy hallitusohjelman kärkihankkeeseen, joka tähtää asuntotuotannon lisäämiseen. Muistetaan, että rakentaminen pitää talouden rattaita pyörimässä.

Tähän asti rakennuttajan (useimmiten kunta tai yleishyödyllinen yhteisö) tukiaika on ollut 40 vuotta. Vanha malli säilyy ohella, mutta uudessa väliaikaisessa mallissa korkotuki- ja takausaika on 10 vuotta. Tämän on tarkoitus houkutella enemmän yksityisiä rakentajia ja saada aikaan asuntotuotantoa. Uskon, että tällä voi olla suotuisia vaikutuksia myös Jyväskylän asuntotuotantoon.

Eilen tuli julkisuuteen tieto, että ministeri Kimmo Tiilikainen on päättänyt, ettei Maanmittauslaitoksen toimipisteitä lakkauteta. Toimipisteiden lakkautusesitys oli todella olemassa ja Keski-Suomen kahdesta toimipisteestä Saarijärvi olisi lakkautettu ja vain Jyväskylä jäänyt jäljelle. Saarijärven toimipiste on todella kustannustehokas ja palvelee koko pohjoista Keski-Suomea. Sieltä tuotetaan myös valtakunnallisia sähköisiä palveluita. Kun lakkautusesitys tuli, olin heti yhteydessä ministeriöön. Nyt Saarijärven toimipiste saa jatkaa toimintaansa, hyvä näin. Sinänsä maanmittauspalvelut muuttuvat ja sähköistyvät koko ajan, mikä toisaalta mahdollistaa laajemman toimipisteverkon jatkamisen.

Hyvää helluntaita!

Terveisin Petri