Tiedote: Keskustan kansanedustajat Honkonen ja Kosonen: Puurakentamisen koulutus kuntoon

Medialle ma 16.5.2016, julkaistavissa heti

Keskustan kansanedustajat Honkonen ja Kosonen: Puurakentamisen koulutus kuntoon

Keskustalaiset eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsenet Hanna Kosonen Savonlinnasta ja Petri Honkonen Saarijärveltä ovat jättäneet kirjallisen kysymyksen opetus- ja kulttuuriministerille, jossa he kysyvät toimenpiteitä puurakentamisen koulutuksen kehittämiseksi.

– Puurakentamisen lisääminen on hallituksen keskeinen kärkihanke. Puurakentaminen Suomessa sekä alan tuotteiden ulkomaanvienti lisääntyy vain, jos meillä on alalla riittävästi osaamista. On todella tärkeää, että puurakentamisen koulutus laitetaan Suomessa kuntoon, Kosonen toteaa.

Kansanedustajien mukaan rakennusalan koulutus sekä toisella että korkea-asteella pitää lähtökohtanaan kivimateriaaleja sekä betonirakentamista uusiutuvien materiaalien sijaan. Puurakentamisen näkökulma on tuotava kaikkiin tutkintoihin.

– Puu on uusiutuva rakennusmateriaali ja sitä käytetään aivan liian vähän. Toivomme, että ministeriössä aletaan välittömästi kehittää rakennusalan ja rakennetekniikan koulutuksissa puumateriaalien parempaa osaamista, Honkonen vaatii.

Lisätietoja:

Petri Honkonen, kansanedustaja, p. 040 839 7776

Hanna Kosonen, kansanedustaja, p. 040 717 1114