Viikkokirje, viikko 22

Viikkokirje, viikko 22

Menneen viikon kohokohta oli naisten 110-vuotisen äänioikeuden juhlaistunto. Tuolloin 110 vuotta sitten valittiin maailman ensimmäiset naiskansanedustajat. Huomionarvoisaa on myös se, että silloin valtaosa suomalaisista miehistä sai myös äänioikeuden ja vaalikelpoisuuden ensimmäistä kertaa. Keskustan ryhmäpuheenvuoron käytti kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila, joka on vuoden lopussa Suomen historian pitkäaikaisin naisparlamentaarikko. Sirkka-Liisa rikkoo tällöin Miina Sillanpään hallussa olevan ennätyksen.

Politiikan viikko oli myös värikäs. Kilpailukykypaketti valmistui viimein ja 85 % palkansaajista tuli sopimuksen piiriin. Harmi, että kuljetusalojen työntekijöiltä ei löytynyt tippaakaan solidaarisuutta ja ymmärtämystä Suomen kilpailukyvyn ja sen kautta työpaikkojen lisäämiseen. Paketin huono puoli on se, että näiden liittojen mm. AKT:n jäsenet säilyttävät vanhat etunsa ja saavat hallitukselta kuitenkin veronkevennykset. ”Ahneuden henki johda sinä meitä”, voisi todeta AKT:n päättäjille. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että Suomessa ainakin valtaosa pystyy vielä sopimaan, vaikkakin tie oli kivinen.

Ensi viikolla olen tiistaista keskiviikkoon Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsenenä Moskovassa vierailulla. Meidät on sinne kutsunut Euroopan Neuvoston Venäjän valtuuskunta. Odotan vierailua mielenkiinnolla. Raportoin siitä sitten ensi viikolla.

Viikonloppuna juhlitaan ammattiin valmistuneita ja uusia ylioppilaita, onnea kaikille valmistuneille!

Terveisin Petri