Viikkokirje vko 16

Petrin viikkokirje

Olen ollut nyt kolme viikkoa isyysvapaalla. Isillä on oikeus käyttää 54 isyysvapaapäivää, äidin palattua töihin. Vapaapäivät on pidettävä kahdessa erässä ennen kuin lapsi täyttää 2 vuotta. Ajankohta oli hyvä, koska eduskunta oli muutenkin pääsiäisviikon istuntotauolla. Lapset ovat vain vähän aikaa pieniä ja aika tuntuukin oman lapsen osalta menevän todella nopeasti..

Kuntavaalitulos ei ollut keskustalle maan kattavasti kehuttava. Puolueessa on käytävä perustavanlaatuinen keskustelu siitä, miksi näin kävi ja miksi puolueen kampanja oli niin ponneton. Vihreiden saama ”viherjytky” kertoo siitä, että populismin painopiste on siirtynyt perussuomaisista toiseen äärilaitaan vihreisiin. Tässä populismissa, jota heijastelee vihreiden toiminta esimerkiksi eduskunnassa, ei totuudella tai varsinkaan vaikuttamisen tuloksilla ole väliä. Silloin ratkaisee mielikuvat, ja se että näyttää oikeassa olevalta.

Tilanne on hankala esimerkiksi keskustalle ja sosiaalidemokraateille, joiden toiminta ja kannatus on perustunut politiikan tuloksiin. Keskustan osalta hyvin hoidettuun talouspolitiikkaan, aluepolitiikkaan ja sosiaalipolitiikkaan. Demareilla työmarkkina- ja sosiaalipolitiikkaan. Nyt pitäisikin keskustella mikä meni pieleen eikä vähätellä kuntavaalitulosta.

Omalta kohdalta olen erittäin tyytyväinen ja iloinen Saarijärvellä saavuttamastani äänikuninkaan asemasta. Se asettaa myös velvollisuuksia, kuten aina äänestäjien antama luottamus.

Kevät koittaa ja Sipilän hallituksen puoliväliriihi alkaa. Puolivälissä arvioidaan hallitusohjelman toteutumista, maan tilaa ja päätetään jatkotoimenpiteistä tämän perusteella. Olen itse saanut olla valmistelemassa keskustan osalta tavoitteita. Pidän tärkeimpinä lisäapuja talouskasvun vauhdittamiseen, etenkin yritysten ja teollisuuden tuotekehityksen paremmalla tukemisella. Koulutukseen soisin myös lisäpanostuksia.

Aluepoliittisia toimenpiteitä ei saa unohtaa. Suomen talouskasvu on nyt kiitos keskustajohtoisen hallituksen nopeampaa kuin vuosikausiin ja on tärkeää että maakuntien Suomikin pääsee osalliseksi talouden virkistymisestä työpaikkojen ja investointien muodossa!

 

Hyvää viikonloppua!