Viikkokirje vko 22

Viikkokirje vko 22

 

Tämän viikon merkittävin uutinen ei mielestäni ollut alkoholilain viivästyminen, suomalaiset varmaankin pärjäävät joten kuten, vaikka lähikaupasta ei ihan vielä ensi kuussa saa prosentin vahvempaa olutta. Toivon, että pärjäävät.

Suurin ja ikävä uutinen oli Trumpin Yhdysvaltojen vetäytyminen Pariisin ilmastosopimuksesta. Sen lisäksi, että Yhdysvallat maailman suurimpana kasvihuonekaasujen päästäjänä on luopio vetäytyessään sopimuksesta, heikentää se Yhdysvaltojen asemaa maailmanpolitiikassa edelleen.

Trump osoitti tällä vedolla melkoista populismia ja piittaamattomuutta maapallon tulevaisuudesta. Sen lisäksi todella heikkoa ulkopolitiikan ymmärrystä, joka johtaa Yhdysvaltojen heikentymiseen ja liittolaisten menettämiseen. Onneksi kaksi seuraavaksi suurinta hiilidioksidipäästöjen lähdettä EU ja mielenkiintoisena kumppaninaan Kiina, päättivät sitoutua edelleen päästövähennyksiin.

Olen ollut viimeisellä isyysvapaa -pariviikkoisella nyt viikon ja olen vielä ensi viikon. Sitten palaan eduskuntatyöhön lapsenhoitopuuhista.

Onnea kaikille ylioppilas- tai valmistujaisjuhlia viettäville!

 

Terveisin Petri