Viikkokirje vko 37

Hei!

Viikon hyvä uutinen kantautui Brysselistä, jossa Euroopan parlamentti äänesti paljon puhuttaneesta LULUCF-asetuksesta. Suomalaisille asia on tullut tutummaksi hiilinielu-keskustelusta, jossa Suomen lisääntyvä metsänkäyttö olisi aiheuttanut meille ongelmia. Lisähakkuut olisi laskettu päästöksi ja Suomi olisi joutunut ostamaan päästöoikeuksia toisilta Euroopan mailta. Onneksi järki voitti ja parlamentti hyväksyi Suomen ja muutamien muiden metsäisten maiden ajaman muutosesityksen. Vielä ei kuitenkaan voi huokaista helpotuksesta, sillä asiaa ei ole vielä saatu päätöksen ja neuvottelut jatkuvat jäsenmaiden välillä. Tämä oli kuitenkin tärkeä välietappi, mistä kiitos etenkin ministeri Kimmo Tiilikaiselle, joka lobbasi Suomen kantaa eteenpäin.

 

Keskiviikkona eduskunnassa oli iloinen tapahtuma, kun keskustan uuden mentorointiohjelman lähes 120 nuorta olivat aloitustapaamisessa. Tapasin myös oman mentoroitavani Matiaksen Karkkilasta. On mukavaa, kun voi jakaa omia kokemuksia siitä millaista on aloittaa poliittinen toiminta nuorena ja mitä kannattaa tehdä ja mitä jättää tekemättä. Ohjelman osallistujat ovat 16-30 vuotiaita eri puolilta Suomea. Ohjelma oli niin suosittu, ettei kaikkia voitu ottaa mukaan. Tällaista toimintaa tarvittaisiin enemmänkin!

Huomenna lauantaina olen klo 11-13 tavattavissa Jyväskylän Paviljongissa Ween Maan Wiljaa-markkinoilla keskustan osastolla. Nähdään siellä!

Petri