TIEDOTE 13.9.2017: Keski-Suomen metsäsektorin investoinneille ja työpaikoille myötätuulta EU:lta

Euroopan parlamentti äänesti tänään metsienkäytön ilmastovaikutuksesta suotuisasti Suomen ja muiden metsäisten maiden kannalta. Äänestyksen tulos tarkoittaa käytännössä sitä, että metsänhakkuun vertailuajanjaksoa ei ole sidottu menneisyyteen niin kuin Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta ehdotti, vaan Suomi voi lisätä metsien hakkuita kestävästi.

Neuvottelut eivät kuitenkaan ole vielä valmiit, sillä seuraavaksi asia etenee trilogi-neuvotteluihin, joissa parlamentti, komissio ja ministerineuvosto sovittavat yhteen kantojaan. Parlamentin myönteinen kanta on kuitenkin äärimmäisen tärkeä lähtökohta jatkoneuvotteluille.

-Tämä on hieno tulos Keski-Suomelle, jossa metsäsektorilla on aluetaloudellisesti suuri merkitys. Tämä on selkeä viesti metsänomistajille ja metsäteollisuudelle, että investoinnit metsämaakuntaan kannattavat ja biotalous saa kehittyä Keski-Suomessa, Honkonen iloitsee.

Parlamentissa voittanut kanta metsien kestävän käytön lisäämisestä on myös linjassa Pariisin ilmastosopimuksen kanssa, joka kannustaa metsien kestävään hoitoon ja käyttöön.

– Suomen metsät tulevat jatkossakin toimimaan merkittävänä hiilinieluna ja on hyvä muistaa, että vain hyvin sukupolvesta toiseen hoidettu metsä sitoo hiiltä tehokkaasti. Keski-Suomessa meillä on valtava metsänhoidon osaaminen ja ammattikunta. Kestävän metsänhoidon suomalaiset periaatteet kantavat ja saamme korjata niiden hedelmiä, Honkonen sanoo.

 

Lisätietoja

Petri Honkonen

Kansanedustaja

040-8397776