Viikkokirje vko 7

Viikkokirje vko 7

Eduskunta valitsi minut torstaina talousvaliokunnan jäseneksi. Korvaan valiokunnassa elinkeinoministeriksi siirtyneen Mika Lintilän. Jään edelleen ymäristövaliokunnan jäseneksi. Tässä ”kierrätyksessä” jätän sivistysvaliokunnan jäsenyyden ja tilalleni sinne valittiin dosentti Pekka Puska, joka nousi varasijalta eduskuntaan näiden valtiopäivien aluksi Olli Rehnin tilalle.

Olen pitänyt sivistysvaliokunnassa työskentelystä ja koulutusasioihin perehtymisestä. Odotan kuitenkin innolla työtä talousvaliokunnassa. Sen toimialaan kuuluvat laajasti elinkeinopolitiikan kysymykset, rahoitusasiat ja energiapolitiikan asiat. Monet ympäristövaliokunnan käsittelemät kysymykset ovat samoja, kuin mitä käsittelemme ympäristövaliokunnassa. Odotan mielenkiinnolla etenkin bioenergian ja uusiutuvan energian asioiden parissa työskentelyä. Myös koulutuskysymykset liittyvät talouden kysymyksiin vahvasti ja jatkan niidenkin parissa.

Minulla oli menneen viikon maanantaina mahdollisuus vierailla Karstulan kunnan vieraana Karstulassa ja tutustua Onsteel Oy:n toimintaan. Yritys on perinteinen metalliteollisuuden yritys, jonka osakkeenomistajia ovat sen työntekijät. Olipa hienoa huomata miten vahvaa osaamista Karstulan metalliteollisuudessa on ja miten hyvä henki kunnan kehittämisessä on päällä.  Tällaiset vierailut antavat paljon kansanedustajan työhön ja näitä toivoisi lisääkin!

 

Hyvää viikonloppua toivottaen

 

Terveisin Petri