Eurovaaleihin

Pitkin viime kesää sain kannustusta lähteä ehdokkaaksi Euroopan parlamentin vaaleihin. Ajatus kyti mielessä, ja etenkin Keski-Suomesta ja Saarijärveltä, kotikunnasta, saamani tsemppaus kypsytti ajatuksen valmiiksi. Päätin lähteä pyrkimään keskustan ehdokkaaksi eurovaaleihin 2014.

Mistä sitten tämä polte EU-asioihin syntyi?

Olen viimeisen vuoden aikana päässyt tutustumaan Euroopan Unionin aluekehitystoimintaan käytännössä, työni kautta. EU rahoittaa yhdessä jäsenvaltioiden kanssa alueiden, kuten Keski-Suomenkin kehittämistä. Elinkeinonkehitys, työ sosiaalisen oikeudenmukaisuuden eteen ja monet koulutukseen sekä opiskelijoiden kansainvälistymiseen liittyvät teemat ovat päässeet nauttimaan Euroopan Unionin tuesta. Tämä on avannut silmäni.

Olen vuosia päätöksentekoa tiiviisti seurattuani nähnyt myös eurooppalaisen yhteistyön nurjat puolet. Se ei ole kuitenkaan muuttanut suhtautumistani Euroopan Unioniin kielteiseksi. Nurjat puolet usuttavat tekemään asialle jotain. Tämä vakuutti minut siitä, että maltillinen ja maanläheinen suhtautumistapa eurooppalaiseen yhteistyöhön ovat tuottoisimmat lähtökohdat EU:n kehittämiseen. Sitä kehitystyötä haluan olla tekemässä.

Seuraava etappi on Keskustan puoluevaltuusto 23.-24-11 joka nimeää virallisesti Suomen Keskusta r.p:n eurovaaliehdokkaat.