Joulutervehdys

Vaalikauden ensimmäinen syysistuntokausi on takanapäin. Hyväksymme vielä perjantaina eduskunnassa valtion ensi vuoden budjetin. Se on hyvä budjetti, jossa keskustan kädenjälki näkyy. Henkilökohtaisesti syksy on ollut vaativa ja joululoma tulee kyllä tarpeeseen. Puolueen varapuheenjohtajana aloittaminen on tuonut lisää mielenkiintoista työtä työtäpelkäämättömälle nuorelle miehelle! Jatkan kenttäkierrosta ensi vuonna.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita valtiollisessa elämässä on piisannut enemmän kuin odotin ja toivoin. Hallitus vaihtui pääministerin erottua meidän keskustan puoluejohdossa laittamamme paineen vuoksi. Syynä siihen oli luottamuksen menetys pääministeriin, hänen toimintansa vuoksi Postin jupakassa.

Vaihdos oli hyvä asia ja uskon että hallituksen toiminta ryhdistäytyy nyt kun aletaan keskittyä taas kansalaisten arjen kannalta merkittäviin asioihin. Al-Holin leirin asia on vakava ja se hoidetaan kansalaisten turvallisuuden takaamiseksi ja lasten auttamiseksi. Mutta kansalaisten arjen kannalta merkittävämmät asiat ovat ne mitä eduskunnassa hyväksyimme tällä viimeisellä viikolla.

Hallitusohjelmaa ei muutettu vaikka hallitus vaihtui ja hyvä niin: hallitusohjelma on hyvä ja siinä keskustan kädenjälki näkyy enemmän kuin edellisen hallituksen ohjelmassa. Nyt meidän täytyy jatkaa sen toteuttamista, jossa olemme päässeet hyvin alkuun.

Vähimmäisetuudet nousevat, kuten äitiyspäiväraha ja kansaneläke. Koulutyö saa enemmän rahoitusta ja esimerkiksi biokaasun tuottamiseen maatiloilla aletaan maksaa tukea. Nämä ovat niitä jokapäiväisiä asioita, joihin itsekin olen lähtenyt vaikuttamaan. Ja niihin keskityn jatkossakin.

Luottamusta ei voi ottaa – se pitää ansaita. Valtio-opin professori kuvasi television ajankohtaisohjelmassa luottamusta kuin se olisi tekninen asia, joka on tarkkaan tieteellisesti jonkun määriteltävissä ja paperille kirjattavissa. Varmaankin se voi olla sellainen tieteellisissä tutkimuksissa, mutta oikeassa elämässä asia on toisin. Luottamus rakentuu kahden ihmisen välille. Sama koskee politiikan elämää. Luottamus on valtavan tärkeä asia etenkin meille, jotka toimimme valitsijoidemme luottamuksen varassa.

Ensi vuoden tavoitteenani on hoitaa omat hommani hyvin, sekä Keski-Suomen, että puolueenkin kannalta. Tavoitteeni on myös saada jatkoa luottamustehtävässäni Suomen keskustan varapuheenjohtajana. Pyrin yhteistyöhengessä rauhoittamaan politiikkaa, pikkunäppäristä, toimittajiin hyvin uppoavista julkilausumista kohti rakentavaa tuloksentekoon perustuvaa päätöksentekoa.

Pidän joulun ajan lomaa loppiaiseen saakka ja loppiaisen jälkeen menen viikoksi kielikurssille Tukholmaan, opiskelemaan ruotsin kieltä. Joulu ja joulun sanoma on minulle valtavan tärkeä hetki vuodessa ja vietän sen rauhassa kotonani Saarijärven Kalmarissa. Toivon kaikille teille siunattua joulua ja hyvää uutta vuotta!

Tukenne minulle on tärkeää ja kiitän siitä joka päivä!

Rauhaisaa joulun aikaa,
Petri Honkonen