Petrin viikkokirje, vko 8/2020

Aloitin vuoden alussa Keski-Suomen maakuntavaltuuston puheenjohtajana Mauri Pekkarisen luovuttua tehtävästä. Olen tätä ennen ollut maakuntavaltuutettuna 6 vuotta.

Tapasimme tänään liikenneministerin ja eduskunnan liikennevaikuttajat Vaasa-Seinäjoki-Jyväskylän yhteysvälin kehittämisestä. Mukana oli Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan liitot ja minä Keski-Suomen liiton puheenjohtajana. Kollega Mikko Savola toimii ryhmän aktiivisena vetäjänä.

Olemme siis perustaneet kolmen maakunnan kehittämistyöryhmän, jossa ajamme maakuntiemme läpi kulkevien poikittaisyhteyksien parantamista. Yksimielisiä olemme siitä, että yhteysvälin kiireisin hanke on Multia-Myllymäki oikaisu. Jyväskylän ja Seinäjoen välinen VT 18 on jäänyt rakentamatta loppuun ja on maakuntakeskusten väliseksi valtatieksi todella riittämätön.

Samaan aikaan toisaalla Keski-Suomen maakuntahallitus tapasi Päijät-Hämeen maakuntahallitusta nelostien Hartola-Joutsa -välin kehittämisen tiimoilta. Nyt on tärkeä hetki olla liikkeellä, kun valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman valmistelu on alkanut!

Ulkoministeri Pekka Haavistoon kohdistuva tutkinta on kohahduttanut Suomea tällä viikolla. Ministerin toimet ovat nyt poliisin tutkinnassa ja on tärkeää antaa Keskusrikospoliisille asiassa tutkintarauha. Sen jälkeen valtakunnansyyttäjä tekee päätöksensä.

Hyvää viikonloppua,
Petri