Keskustan Honkonen: Metallialalla osaajapula

Tiedote pe 29.9.2017, julkaistavissa heti

Keskustan kansanedustaja Petri Honkonen on hyvin huolissaan Keski-Suomen metalliteollisuuden työvoimapulasta. Keskisuomalaisilla metalliyrityksillä on puutetta osaavasta alan työvoimasta. Tämä on osoittautunut monille Keski-Suomen yrityksille jopa investointien ja kasvun esteeksi. Honkonen vaatii valtakunnallisia toimenpiteitä metallialan koulutuksen vetovoiman lisäämiseksi.

-Meillä Keski-Suomessa teknologiateollisuus muodostaa metsäteollisuuden ohella maakunnan toisen teollisen selkärangan. Laivatilausten ja konepajateollisuuden tilausten kasvu heijastuu positiivisesti alihankintaketjun kautta myös Keski-Suomeen. Olen saanut viestejä maakunnan laitoja myöten, ettei työntekijöitä löydy vaikka tarve olisi kova, kun tilauskirjat näyttävät hyvältä. Meillä on yhtä aikaa korkea työttömyys, joten toimenpiteitä tarvitaan, sanoo Honkonen.

Ammatillisen koulutuksen reformi, joka tulee voimaan ensi vuoden alussa, edesauttaa jonkin verran tilanteen paranemista, mutta kohdennettuja toimenpiteitä metalliteollisuuden kasvun edistämiseksi tarvitaan. Honkonen on jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen ministerille tänään perjantaina 29.9.2017.

 

Lisätietoja

Petri Honkonen

Kansanedustaja

040-8397776