Viikkokirje vko 38

Hei!

Tällä viikolla alkoi valtion ensi vuoden tulo- ja menoarvion eli tuttavallisemmin budjetin lähetekeskustelu. Budjettiin sisältyy monia hyviä toimenpiteitä, jotka otetaan vastaan iloisena suomalaisissa perheissä. Varhaiskasvatusmaksuja alennetaan 70 miljoonalla siten, että 6700 perhettä pääsee maksuttoman varhaiskasvatuksen piiriin. Myös lapsilisän yksinhuoltajakorotus nousee. Takuueläkkeen korotus tulee tarpeeseen monelle pienituloiselle eläkeläiselle, jolla ei ole kertynyttä työeläkettä. Opintotuen huoltajakorotus auttaa opiskelijaperheitä. Perheitä tuetaan myös korottamalla pienimpiä äitiys, – isyys-, ja vanhempainpäivärahoja 23 eurolla kuukaudessa.

Nämä toimenpiteet monien muiden ohella ovat oikeudenmukaiseen suuntaan. Köyhän asia on pidettävä mielessä ja otettava vakavasti opposition syyttelyt tuloerojen kasvattamisesta. Pienituloisten ihmisten ja väliinputoajien asemaa parantavia toimenpiteitä tarvitaan lisää. Oppositio, lähinnä demarit eivät kuitenkaan huomioi lisääntyneen työllisyyden vaikutusta niissä perheissä, joissa työttömyys on vaihtunut työksi. Työllisyyden parantaminen on jatkossakin oltava Sipilän hallituksen kärkitavoite, koska työ tasaa tuloeroja paremmin kuin mikään sosiaaliturva ja näin sen kuuluu ollakin.

Ensi maanantaina olen mukana Keski-Suomen eläkeläisjärjestöjen seminaarissa kuuntelemassa eläkeläisten terveisiä. Sen päälle on Saarijärvellä kaupunginvaltuuston kokous. Viikonlopun vietän tällä kertaa kokonaan perheen parissa. Hyvää viikonloppua!

Terveisin Petri

 

Lisätietoja

Petri Honkonen

Kansanedustaja

040-8397776