Petrin viikkokirje, 15/2020

Koronakriisi koettelee Suomea ja suomalaisia. Yhteiskuntamme on mennyt todella poikkeukselliseen tilanteeseen. Tilanne vaatii sitkeyttä ja kestävyyttä meiltä kaikilta – ja vastaantuloa. Kovimman iskun sairastuneiden ja menehtyneiden ohella ovat ottaneet yrittäjät. Olemme eduskunnassa ja hallituksessa tehneet pikaisella aikataululla kaikkemme yrittäjien auttamiseksi. 

Ensi viikolla käsittelen valtionvarainvaliokunnan jäsenenä jo toista ”koronalisäbudjettia” jossa lisätään rahaa mm. suojavälineiden kuten maskien hankintaan. Tämän viikon olen ollut kotona Saarijärvellä, koska eduskunnassa on sovittu että vain kolmasosa kansanedustajista kerrallaan osallistuu täysistuntoihin. Ensi viikolla minulla on sitten ”päivystysviikko”. Eduskunnassa on kaikkien rutiiniasioiden käsittely keskeytetty, eikä tapaamisia ulkopuolisten kanssa tai viikonlopputilaisuuksia luonnollisestikaan ole. Tästä syystä minullakin on ollut yllättävän paljon vapaata aikaa.  

Poikkeustoimet jatkuvat ainakin 19.4 saakka. Itse veikkaisin, että pitempään menee. Uskon että tästä selvitään ja olen itse alkanut hahmottelemaan ajatuksia siitä, kuinka yhteiskuntamme ja varsinkin kansantalous ”jälleenrakennetaan” koronalaman vuoksi. Siihen työhön tarvitaan ihan jokainen kykenevä suomalainen!

Toivotan kaikille terveyttä ja pääsiäisen rauhaa!