Petrin viikkokirje, viikko 49

Viikkokirje, viikko 49

Tällä viikolla päätin maanpuolustuskurssin. Kurssi oli kaiken kaikkiaan 215. valtakunnallinen maanpuolustuskurssi. Kurssille osallistui liike-elämän edustajia, virkamiehiä, upseereita ja meitä kansanedustajia. Myös järjestö-elämä oli edustettuna. Kurssi oli kertakaikkisen hieno kokemus. Tutustuimme maan sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden järjestelmiin, merenkulkuun, huoltovarmuuteen ja mm. Varusmiesten arkeen Vekarajärven varuskunnassa Karjalan prikaatissa. Kurssin jälkeen olotila on sekä turvallinen että varovainen. Suomen on koko ajan ponnisteltava, jotta olemme suojassa niin ulkoisia kuin sisäisiä uhkia varten.

Loppuviikosta pääsin taas käsiksi eduskuntatyöhön. Sivistysvaliokunnassa käsittelimme mm. varhaiskasvatuslain muutosta. Tässä hyväksytyssä muutoksessa subjektiivinen oikeus tuoda lapset päivähoitoon poistuu niiltä vanhemmilta, jotka eivät ole töissä. Kaikilla lapsilla on kuitenkin oikeus 20 tuntiin päivähoitoa viikossa. Jos molemmat vanhemmat ovat töissä, tai jos on olemassa lastensuojelullinen syy, on täysiviikkoiseen varhaiskasvatukseen oikeus. Päätös ei ollut minulle helppo,  mutta on kuitenkin oikeansuuntainen signaali siitä, että vastuu lasten kasvatuksessa ja hoidosta on vanhemmilla, ei yhteiskunnalla.

Sunnuntaina vietämme vaimon kanssa juhlallisesti itsenäisyyspäivää presidentin vastaanotolla. Tarkoituksenani on myös osallistua jumalanpalvelukseen Helsingin tuomiokirkossa. Toivotan hyvää itsenäisyyspäivää!

Terveisin Petri