Viikkokirje, viikko 48

Viikkokirje, viikko 48

Käsittelimme tänään perjantaina ympäristövaliokunnassa hallituksen esitystä maakuntakaavojen vahvistamisen lopettamista ympäristöministeriössä. Ympäristöministeriö on jarruttanut myös Keski-Suomen maakuntakaavojen etenemistä. Nyt maakunnan liittojen valtuusto, kuten meillä Keski-Suomen liitto (jonka valtuustoon itsekin kuulun), päättää itse omasta kaavastaan. Uudistus lisää itsehallintoa maakunnissa, ja se on myös ensimmäinen byrokratian purkuun liittyvä hallituksen esitys, joka tulee eduskuntaan hyväksyttäväksi. Hieno juttu! Jostain syystä vihreät ja myös osin demarit vastustivat tätä uudistusta, ja näin kannattivat virkamiesvaltaa ja ympäristöministeriön kyykytyspolitiikkaa.

Turvapaikanhakijoita koskevat seksuaalirikosepäilyt kuohuttavat, ja ihan syystä. Keski-Suomessakin näitä tapauksia on ollut. Näihin, kuten muidenkin, tekemiin rikoksiin on oltava ehdoton nollatoleranssi. Suomessa annetaan liian lieviä tuomioita seksuaalirikoksista. Talousrikoksesta saa kovemman tuomion kuin raiskauksesta. Tämä on synkkä aihe, mutta koettelee ihmisten oikeudentajua.

Nyt on selvä, että vastaanottokeskukset on lopetettava alueilta, jossa poliisia ei ole lähellä. Vartiointia tarvitaan, sillä ihmisten kokemaa pelkoa ja turvattomuutta ei pidä vähätellä.  Jos sitä vähätellään, on kansa kohta kaduilla, ja sitä emme halua.

Näistä ja monista muista asioista voidaan jutella huomenna lauantaina Äänekoskella, Laukaassa ja Saarijärvellä. Tarjoan Äänekoskella ja Laukaassa kahvit. Nähdään!

Hyvää alkavaa adventin aikaa kaikille!

Terveisin Petri