Viikkokirje, viikko 47

Viikkokirje, vko 47

Turvallisuustilanne on edelleen puhuttanut kuluvalla viikolla. Keskustelussa ovat olleet tiedustelulaki ja Ranskan avunpyyntö Euroopan Unionin perussopimukseen nojaten. Mielestäni on hyvä asia, että Ranska esitti tämän avunpyynnön. Suomikin voi periaatteessa tarvitessaan näin pyytää sotilaallista apua toisilta mailta. On eri asia, saammeko sitä. Vielä on epäselvää, minkälaista apua Ranska toivoo. Joka tapauksessa terrori-iskut johtanevat siihen, että rajavalvonta palaa EU:n sisärajoille, ja hyvä näin. Suomen ei tule olla Ruotsin tavoin sinisilmäinen.

Suomi on harjoittanut tiedustelua varmaankin itsenäisyyden alusta lähtien. Tämä on kuitenkin tapahtunut ilman ohjaavaa lainsäädäntöä. Mielestäni on tärkeää, että luodaan viranomaisille riittävät valtuudet tiedusteluun asian näin vaatiessa. Tavoitteena on kuitenkin kansalaisten turvallisuuden takaaminen tilanteessa kuin tilanteessa, ja se ei saa jäädä toimivaltuuksista kiinni.

Tälle lauantaille suunnitellut tilaisuudet siirtyivätkin ensi viikon lauantaille, ja niistä sitten lisätietoa voi lukea Keskisuomalaisesta sekä nettisivuilta.

Ainakin Saarijärvellä maa on lumipeitteen alla, joten nyt lienee ajankohtaista toivottaa hyvää alkavaa talvea!

Terveisin Petri