Viikkokirje, viikko 46

Viikkokirje, vko 46

Maanpuolustusta

Tällä viikolla aloitin maanpuolustuskurssin. Kursseja järjestetään neljä vuodessa, ja niihin osallistuu eri elämänaloilla vaativissa tehtävissä työskenteleviä henkilöitä. Kurssi on upea mahdollisuus tutustua maanpuolustuksen kokonaisuuteen. Kurssille osallistuminen kuuluu kansanedustajan työhön, vaikka istuntoihin ja valiokuntakokouksiin ei kurssin aikana voikaan osallistua.

Pariisissa tapahtuneet iskut olivat melkoinen järkytys. Viikon aikana oli kurssilla puhetta myös lisääntyneestä terrorismin uhasta Euroopassa. Isis pyrkii iskullaan juuri kärjistämään eurooppalaisten ja islaminuskoisten välejä ja pahentamaan vastakkainasettelua. Uskon, että EU on jatkossa yhtenäisempi terrorismin vastaisessa taistelussa, ja toivon mukaan Venäjä saadaan mukaan tähän rintamaan.

Kuluvalla viikolla on jälleen puhuttanut pakolaistilanne. Jos pakolaisten tulo jatkuu samalla tasolla vielä talven yli, ei tilanne ole kestävä. Tällöin on pakko harkita vakavasti Suomen rajojen sulkemista. Venäjältä tulevien turvapaikanhakijoiden suhteen on oltava yhteydessä Venäjän johtoon poliittisella tasolla.

Ympäristöministeri Tiilikainen on tomerasti tarttunut normien purkamiseen. Keväällä alkaa ympäristönsuojelulain uudistus, jossa ympäristölupien käsittelyä ja vaatimuksia uudistetaan. Tarkoituksena on keventää lupien hakemista ja siirtää pienempien lupien käsittely ely-keskuksista kuntiin.

Ensi viikolla maanpuolustuskurssi jatkuu, mutta lauantaina teen kiertueen muutamassa kunnassa. Tavataan kahvin merkeissä. Lisätietoa löytyy nettisivuilta.

Terveisin Petri