TIEDOTE: Honkonen: Sote-uudistus turvaa myös keskisuomalaisten palveluja

Tiedote 9.11.2015

Julkaistavissa heti

Honkonen (kesk): Sote-uudistus turvaa myös keskisuomalaisten palveluja

Kansanedustaja Petri Honkonen (kesk.) pitää erinomaisena asiana, että Keski-Suomen tulevaisuus itsehallinnollisena alueena on nyt turvattu. Kun hallinnon perusrunko on nyt ratkaistu, päästään viimein kiinni myös sisältöihin.-

-Merkittävä osa säästöistä syntyy hallintohimmeleiden, useiden satojen kuntayhtymien ja muiden järjestäjien purkamisena, mutta suurin osa syntyy kuitenkin sosiaali- ja terveyspalveluiden tehostumisesta.

Suurimmat säästöt pitkällä aikavälillä tulevat syntymään ihmisten oikea-aikaisesta hoitoon pääsystä, sairauksien ennaltaehkäisyn parantumisesta ja yhtenäisistä hoitoketjuista.

– Nyt potilaiden hoitoketjut eivät ole olleet yhtenäisiä, eikä keskussairaalan ja terveyskeskusten välinen vuoropuhelu ole toiminut. Kun saadaan yhtenäiset hoitoketjut ja painopistettä ennaltaehkäisyyn, syntyvät oikeat säästöt. Nyt on kyseessä perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon pelastusoperaatio.

Kansanedustaja Honkonen uskoo vahvasti Keski-Suomen maakunnan tulevaisuuteen yhtenäisenä ja kehittyvänä alueena, muunlaisista puheista huolimatta.

– Toivottavasti Keski-Suomen lahtaajat nyt hiljenevät, Honkonen vaatii.

 

Lisätietoja Petri Honkonen

puh. 040 839 7776

petri.honkonen@eduskunta.fi