Petrin viikkokirje vko 24

Hei,

 

Kulunut viikko on maisteltu Sotkamon puoluekokouksen jälkitunnelmia. Keskustalla oli erinomainen puoluekokous Sotkamossa. Vaikka kaikki itselleni mieleiset henkilövalinnat eivät toteutuneetkaan, uskon että asettumalla yhtenäisenä rintamana puoluejohdon taakse ja reippaalla tiimityöllä keskustan kannatuskin lähtee kovan työn myötä nousuun. Se toki vaatii myös muutoksia politiikassa. Pääministeri Sipilä käytti erinomaisen puheenvuoron puoluekokouksessa. Hän viitoitti keskustan linjaa kohti tulevia eduskuntavaaleja.

 

Olen saanut vaalikauden aikana useita palautteita aggressiivista kattokauppiaista. He kauppaava kattoremontteja tulemalla suoraan ihmisten koteihin ja ovat väkisin myyneet maaseudun vanhuksille kiskurihintaisia kattoremontteja. Samaa on tapahtunut myös lämmityslaiteremonteissa ja putkiremonteissa. Paikallinen rakennusliike saattaa tehdä 20 tuhannella eurolla myydyn kattoremontin yli puolta edullisemmin. Myyjien toiminta on paikoin ollut todella hävytöntä.

 

Nykyisen kuluttajansuojalain mukaan tällaisissa mittatilaustuotteissa ei ole peruutusoikeutta. Se pitää palauttaa myös mittatilaustuotteisiin. Samoin on harkittava voitaisiinko tällaisen kotikaupustelun kieltämistä selvittää.

 

Terveisin,

Petri