Petrin viikkokirje, vko 38/2019

Syksyn tohina eduskunnassa on alkanut. Huolimatta uudesta roolistani keskustan varapuheenjohtajana, eduskuntatyö on hoidettava normaaliin malliin. Hallitus antoi ensimmäisen talousarvioehdotuksensa ”punamultabudjetin” tällä viikolla.

Alamme käsittelemään budjettia valtionvarainvaliokunnassa lokakuun alussa. Kuulun valiokunnan kunta- ja terveysjaostoon, joka on suurin jos rahoja katsotaan. Jaostolle kuuluu Sosiaali- ja terveysministeriön budjetti ja kuntien menot.

Budjettiesityksessä tuli monia hyviä terveisiä Keski-Suomeen, suurimpana Jyväskylä-Tampere -radan merkittävien kunnostus- ja parannustöiden suunnittelu. Tämän hoidimme yhdessä Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Riitta Mäkisen kanssa. Yhteistyötä tarvitaan yli puoluerajojen, ja on hienoa että se toimii maakunnan hyväksi!

Kokoomus repi pelihousunsa nyt kun hyväosaiset joutuvat maksamaan hieman enemmän veroja. On kova paikka kokoomukselle kun eläkeläiset ja lapsiperheet saavat enemmän. 3500 euroa kuukaudessa  ansaitseva paperimies osallistuu ensi vuonna 160 eurolla vuodessa enemmän köyhimpien eläkeläisten, yksinhuoltajien ja opiskelijaperheiden etuuksien parantamiseen. Tämä on kokoomuksen mielestä liikaa. He yrittävät epämääräisellä puheellaan keskiluokasta peittää suurituloisten verohelpotukset ja muiden etujen parantamiset.

Kerron seuraavassa kirjeessäni enemmän uudesta luottamustoimestani varapuheenjohtajana. Siihen saakka hyvää viikonloppua!