Pylkönmäen palvelujen tulevaisuus

Viime vuosina Saarijärven kaupungin kukkaron nyörit ovat olleet ja ovat jatkossakin. Koulujen tulevaisuus on puhuttanut monia jututtamiani ihmisiä viime aikoina. Pylkönmäellä pelätään jopa oman koulun menettämistä. Toistaiseksi nämä pelot ovat turhia. Pylkönmäen koulu on Saarijärven alakouluista kaikista parhaimmassa kunnossa oleva rakennus, sisäilmaongelmista ei ole puhettakaan. On selvää ettei kohtuuttomien etäisyyksien takaa kannata kuljettaa oppilaita Saarijärven keskustaan. Tämän sanoo jo järkikin ja tästä on pidettävä kiinni.

Oppilaaksiottoalueiden rajat eivät ole pyhiä, oli kyse sitten Saarijärven sisäisistä rajoista tai kunnan rajoista. Lähivuosina mennään siihen, että vanhan Saarijärven kaupungin rajan takaa kuljetetaan oppilaita Pylkönmäelle kouluun. Tämä on järkevää kehitystä. Myös Karstulan ja Saarijärven väliset rajat voisi kyseenalaistaa tässä tapauksessa, nyt jo moni oppilas kulkee Karstulaan kouluun Saarijärven puolelta.

Pylkönmäen vähäiset kunnalliset palvelut, asiointipiste ja terveysasema niistä tärkeimpänä, ovat elintärkeitä Pylkönmäen taajaman kehittymiselle. Tulevaisuudessa, kun yhä enemmän tehdään kuntaliitoksia, tulisi turvata entisen kuntakeskuksen asema selkeämmin. Osana taajaman kehittymistä ovat nämä julkiset palvelut ja ennen muuta elinkeinojen kehittäminen. Yksityiset palvelut ovat monesti julkisiakin tärkeämpiä.

Lähipalveluiden kehittämisessä on otettava järki käteen. En jaksa uskoa että säästöä syntyy loppujen lopuksi kun laboratoriopalvelujen käyttäjiä tai terveydenhoitajan vastaanotolle tulijoita kuljetetaan Saarijärvelle tai Karstulaan. Sitä paitsi kaikki palvelut mitä Pylköllä on, ovat hyvin innokkaasti käytettyjä ja kuormitettuja.

Petri Honkonen
Kansanedustajan avustaja,
Kuntavaaliehdokas nro. 65
Pylkönmäki, Saarijärvi