Tiedote: Budjettiesityksessä elvyttäviä ja oikeudenmukaisuutta edistäviä toimenpiteitä

Keskisuomalainen keskustan kansanedustaja Petri Honkonen kiittelee päivähoitomaksujen korotuksen perumista sekä vesirokkorokotteen ottamista yleiseen rokotusohjelmaan.

– On hienoa, että Keskustan tavoite uusien alempien maksuluokkien luomisesta pienituloisille toteutuu, Honkonen iloitsee.

Budjettiesityksessä on tasapainoisesti toteutettu julkisen talouden kannalta välttämättömiä säästöjä, mutta myös työllisyyttä edistäviä elvyttäviä toimenpiteitä.

– Olen peräänkuuluttanut toimenpiteitä nuorisotyöttömyyden pienentämiseksi ja on todella hyvä asia, että hallitus on laatinut keinoja tilanteen parantamiseksi. Opiskelijoiden siirtyminen yleisen asumistuen piiriin on oikeudenmukainen teko. Hienoa, että tämä Keskustan pitkäaikainen tavoite toteutuu.

Kilpailukykysopimuksen johdosta toteutettavat puolen miljardin euron veronkevennykset palkansaajille ja eläkeläisille ovat merkittävä panostus kansalaisten ostovoimaan. Kotitalousvähennyksen nostaminen, yrittäjävähennys ja arvonlisäveron maksuperustaisuus helpottavat pienyrittäjien arkea.

– Budjettiesityksessä olevilla toimenpiteillä parannetaan orastavaa talouskasvua ja työllisyyskehitystä.