Viikkokirje, viikko 10

Viikkokirje, viikko 10

Helsingissä on nähty  tällä viikolla mielenosoituksia. Opiskelijat osoittivat mieltään opintotuen leikkauksia vastaan ja maataloustuottajat Maaseutuviraston viivästyttämiä tukimaksatuksia vastaan. Kävin itsekin paikan päällä tänään perjantaina viljelijöiden mielenosoituksessa. Joukkovoiman tunne oli korkea, Senaatintori täyttyi sadoista traktoreista. Ministeri Tiilikainen lupasi ottaa Maaseutuviraston suoraan ohjaukseensa ja teki vaihdoksia Mavin johdossa. 300 miljoonaa tukia odottaa tietojärjestelmäongelmien vuoksi valtion tilillä maksamista tuottajille. Toivon todella, että asiaan tulee nyt ryhti ja vaikeassa tilanteessa olevat tuottajat saavat rahansa.

Kuluneella viikolla rahapeliasiat työllistivät jälleen. Olen rahapelitoimintojen yhdistämisen parlamentaarisen seurantaryhmän jäsen, jonka tehtävänä on valvoa Veikkauksen, Raha-automaattiyhdistyksen ja Fintoton yhdistämistä valtio-omisteiseksi osakeyhtiöksi. Yhtiö olisi toteutuessaan suurimpia valtionyhtiöitä, liikevaihto miltei miljardin. Fuusion onnistuminen on tärkeää, jotta lukuisat yhteisöt ja yhdistykset, jotka saavat nykyään toimintarahansa näiltä yhtiöiltä, voivat jatkaa toimintaansa ja rahapelimonopoli säilyy.

Sivistysvaliokunnassa olen saanut kuulla opettajankoulutuksen asiantuntijoita. Ympäristöpuolella on puhuttanut mm. asp-korkotukimallin laajentaminen myös 15-vuotta täyttäneille. Nykyään asp-säästötilin on voinut avata vain täysi-ikäinen.

Viikonlopulla liikun Saarijärvellä Yhdessä Enemmän -messuilla lauantaina ja Jyväskylässä Kirjamessuilla sunnuntaina. Nähdään viikonloppuna!

Terveisin Petri