Viikkokirje, viikko 24

Lapissa todella osataan markkinointi. Pääsin tutustumaan parin päivän ajan Lapin elinkeinoihin ympäristövaliokunnan matkalla. Lapin liitto oli järjestänyt erinomaisen tutustumis- ja opintomatkan. Tapasimme myös julkisessa tilaisuudessa paikkakuntalaisia Tornionjoen kalastuksen tiimoilta. Tornionjoki on ainoa vapaasti virtaava suuri joki Suomessa ja sen luonnonvarainen lohikanta on saatu hyvin elvytettyä. Siian kanta on edelleen heikko. Tästä huolimatta pääsimme syömään paikallista erikoisuutta, eli nuotiolla paistettua varrassiikaa.

Tämä viikko on maisteltu Keskustan puoluekokouksen jälkimaininkeja. Kokoomuskin meni ja vaihtoi puheenjohtajan. Toivottavasti voidaan yhdessä hallituskumppanin kanssa keskittyä Suomen kuntoon laittamiseen eikä kokoomuksen kuntoon laittamiseen. Uskon, että kansalaiset arvostavat enemmän työtä työllisyyden ja paremman julkisen talouden puolesta.

Oma puoluekokouksemme Seinäjoella oli todella innostunut ja hyvähenkinen. Olin perheeni kanssa koko viikonlopun paikalla. Harmi, että oman maakunnan Anne Kalmari jäi varapuheenjohtajan paikasta vain reilun sadan äänen päähän. Keskustan puoluejohto nuoreni huimasti. Puoluejohdon uudet jäsenet Antti Kurvinen, Katri Kulmuni ja puoluesihteeri Jouni Ovaska ovat saman polven keskustanuoria ja opiskelijoita kanssani.

Eduskunta jää kesätauolle juhannuksesta alkaen. Ensi viikolla saatamme vielä muutamat asiat maaliin.

Terveisin Petri