Viikkokirje, viikko 43

Viikkokirje, viikko 43

Eduskunnassa on käyty tällä viikolla värikästä keskustelua. Oppositio jätti välikysymyksen eläkeläisiin kohdistuvista leikkauksista. Eläkeläisetkin joutuvat asumistuen muodossa osallistumaan leikkauksiin, valitettavasti. Kuitenkin samanaikaisesti hallitus korottaa takuueläkettä, eli ainoastaan kansaneläkettä saavien eläke nousee 20 euroa kuukaudessa. Samoin omaishoitajien lomiin ja hyvinvointiin tehdään hyviä panostuksia. Edellinen hallitus, jossa keskusta oli mukana, loi takuueläkkeen. Sosiaalidemokraatit ovat jostain syystä vastustaneet aina perusturvan vahvistamista, eli kaikista köyhimpien ihmisten, kuten kansaneläkeläisten ja perustyöttömyyspäivärahan saajien toimeentulon parantamista. Meidän on edettävä vahvasti ansiosidonnaisesta järjestelmästä kohti vahvaa perusturvaa, joka ei estä työntekoa työkykyisten osalta.

Olen tavannut ja kuullut monenmoisten järjestöjen edustajia tällä viikolla, esimerkkeinä Kopiosto tekijänoikeusasioissa ja Lukiolaisten liitto lukioiden kehittämiseen liittyen. Tapaamisissa saa hyvää tietoa ja kehittämisideoita.

Tänään perjantaina saimme sivistysvaliokunnassa budjettikuulemisen päätökseen. Valiokunnassa kuultiin asiantuntijoita parikymmentä ja asiantuntijalausuntoja käsiteltiin kolmisen kymmentä. Sivistysvaliokunta siis antaa oman mielipiteensä valtion ensi vuoden talousarvioehdotuksesta valtionvarainvaliokunnalle. Valtionvarainvaliokunta sitten tekee lopullisen esityksen, jota eduskunta täysistunnossa käsittelee ja hyväksyy.

Ensi viikko on istuntovapaa istunto- ja valiokuntatyöstä. Tästä syystä viikkokirjettä ei tule ensi viikolla. Olen kuitenkin tavattavissa maakunnassa tulevan viikon aikana.

Huomenna lauantaina 24.10. olen puhujana Kulttuurit kohtaa Koskelassa -tapahtumassa Äänekoskella. Tilaisuus alkaa klo 10, puheenvuoroni on klo 12.30. Sunnuntaina 25.10. osallistun päivällä Eläkeliiton Jyväskylän yhdistyksen 45-vuotisjuhlaan, ja illalla klo 18 Hankasalmen 4H-yhdistyksen 80-vuotisjuhlaan Hankasalmen monitoimitalolla.

Maanantaina 26.10. klo 18 on Saarijärvellä Summassaaressa tukiryhmäni, Pylköltä parlamenttiin ry:n, vuosikokous. Käydään sääntömääräiset asiat läpi.

Perjantaina 30.10. Keihärinkoskella Viitasaarella osallistun keskustan paikallisyhdistyksen kokoukseen.

Lauantai-iltana 31.10. on yrittäjäjuhla Saarijärvellä.

Sunnuntaina 1.11. klo 19 Karstulan kunnantalolla on paikallisen kunnallisjärjestön syyskokous, johon osallistun.

Ollaan yhteydessä ja tavataan maakunnassa!

 

Terveisin Petri