Viikkokirje vko 10

Koko tämän vaalikauden merkittävin lakiuudistus, eli sote-uudistuksen ensimmäinen lakiesitys tuli eduskunnan keskusteluun tiistaina. Kyseessä on siis sote- ja maakuntauudistuksen järjestämislaki. Seuraavassa vaiheessa eduskuntaan tulee vielä valinnanvapauslaki, joka on vielä lausuntokierroksella.

Olen keskustellut useiden asiantuntijoiden ja keskeisten virkamiesjohtajien kanssa aiheesta. Valtaosa näkee asian niin, että jo 12 vuotta väännetty, käännetty ja vatuloitu sote-uudistus on nyt saatava maaliin. Jos siinä ei onnistuta, kustannusten nousu jatkuu holtittomasti, perustason hoidon laatu ei parane ja ennen kaikkea poliittisen järjestelmän viimeinenkin uskottavuus murenee. Eduskunnassa on kova kevät tiedossa,  mutta taistelutahtoa on oltava.

Kuntavaaleissa olen ehdokkaana Saarijärvellä ja minulle arpoa pätkäyttivät numeron 79.  Olen tehnyt vaalityötä koko vaalipiirin keskustalaisten hyväksi ja teen koko vaalien ajan. Toivon, että se aikaansaa luottamuksen työlleni myös vaaleissa Saarijärvellä.

 

11.3 lauantaina olen mukana Saarijärvellä Yhdessä enemmän messuilla. Siellä ollaan puurokauhan varressa!

 

Maanantaina kierrän Keski-Suomen puolueen varapuheenjohtajan, kansanedustaja Antti Kurvisen kanssa. Päivän kiertueen ohjelma on tässä alla.

Klo 10.30-11.15 Kahvila Mellielli, Hankasalmi

Klo 12-12.45 Ravintola Mierontie, Konnevesi

Klo 13.30-14.15 Kahvila Herkkukondis, Laukaa

Klo 15-15.45 Willen olohuone, Äänekoski