Viikkokirje vko 8

Petrin viikkokirje vko 8

Kuntavaalien ehdokashankinnan loppusuora on käynnissä. Maakuntauudistus tulee muuttamaan kuntien roolia ja siksi nyt tarvitaankin ennakkoluulottomia päättäjiä sekä kokeneita että uusia, luomaan uusia kuntia. Minulle voi edelleen ilmoittautua ehdokkaaksi viikonlopun aikana.

Viikolla eduskunnassa käytiin perusteellinen keskustelu lainvalmistelun tasosta. Sipilän hallitus on peruuttanut vähemmän hallituksen esityksiä kuin edellinen Kataisen ja Stubbin hallitus. Peruttuja, hallituksen antamia esityksiä on yhteensä kolme kappaletta. Lainvalmistelun taso on sen sijaan yhteinen haasteemme.

Kokenut edustaja Tapani Tölli esitti keskustan ryhmäpuheenvuorossa tiistaina komiteavalmistelun palauttamista. Vanhassa komiteatyöskentelyssä kaikki eduskuntapuolueet käsittävä kansanedustajien muodostama komitea otti valmisteltavakseen ehdotuksen uudeksi lainsäädännöksi.

Komitea kuuli laajasti asiantuntijoita ja pyrki muodostamaan kaikkien puolueiden hyväksymän esityksen hallitukselle toteutettavaksi. Malli olisi edelleenkin toimiva ja helpottaisi isojen uudistusten läpivientiä ja huolellista poliittista valmistelua. Toivon, että nykyisiltä kansanedustajilta löytyisi rohkeutta ottaa komiteatyöskentely takaisin ja hakea jo alusta lähtien poliittista sopua isoista, yhteiskunnallisesti merkittävistä uudistuksista.

Pääministeri Juha Sipilä on tavattavissa Jyväskylässä huomenna lauantaina kaupunginkirjaston minnansalissa klo 15. Olen myös mukana tilaisuudessa!

 

Terveisin Petri